BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.429,89
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'ın kaderi belli oluyor!

BDP'de kalan Selahattin Demirtaş HDP'nin başına geçiyor.

Abone ol
BDP'li milletvekillerinin geçtiği, haziranda kurultay yapacak olan HDP'de partinin yeni yönetimi de netleşmeye başladı. İkna edilen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın HDP Eşbaşkanı olacağı ifade edilirken, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da eşbaşkan olacağı belirtildi. 
 
Haziran'ın başında İmralı'ya yapılacak ziyaret, BDP ve HDP'nin kurultayları öncesine denk gelmesi nedeniyle önem taşıyor. Bu kapsamda HDP heyeti, Öcalan'a kurultay çalışmaları hakkında bilgi verecek ve HDP'nin yeni yönetimi hakkında belirlenen isimleri iletecek.

HDP'YE GEÇİYOR

Edinilen bilgiye göre, 8 Haziran'da yapılacak BDP kurultayında Eşbaşkan Demirtaş, HDP'ye geçecek. Demirtaş'ın yerine gelecek eşbaşkanlar ise milletvekillerinden oluşmayacak. BDP'ye eşbaşkan olacak isimler bölgede yaşayanlardan oluşacak. Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in ise yerel meclis şeklinde örgütlenen ve demokratik özerklik uygulamasına öncülük eden Demorkratik Toplum Kongresi'nin (DTK) başına geçmesi bekleniyor. BDP kurultay sonrası Demokratik Bölgeler Partisi adı altında Güneydoğu'da demokratik özerklik uygulanması konusunda çalışmalar yapacak.
 
YENİDEN DEMİRTAŞ
 
Yerel seçimlerin ardından HDP'ye eşbaşkan olmayacağını açıklayan Demirtaş'ın durumu İmralı'da gündeme geldi. Yoğun görüşmeler ve parti tabanının isteği üzerine Demirtaş ikna edildi. Bu kapsamda Demirtaş'ın 22 Haziran'da yapılacak HDP kurultayında eşbaşkan olması bekleniyor. Partiye ikinci eşbaşkan olarak da ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın seçileceği ifade ediliyor.
 
ÖNDER GRUP BAŞKANVEKİLİ OLUYOR
 
HDP kurultayının ardından parti yönetiminde köklü değişikliklerin yapılması beklenirken, bu değişikliklere ilişkin İmralı'da Öcalan'ın fikrine de danışılacak. Bu kapsamda HDP Meclis Grup Başkanvekilleri'nde görev değişikliği yapılacak. Pervin Buldan HDP Grup Başkanvekilliği görevini yapmaya devam ederken, İdris Baluken ise TBMM İdari Amiri olacak. Baluken'in yerine de Sırrı Süreyya Önder'in getirilmesi bekleniyor.