BIST 9.065
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,98
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Demirtaş'ın çağrısına CHP'den yanıt!

Dün gece katıldığı bir televizyon proğramında CHP'ye çağrı yapan Selahattin Demirtaş'a ilk yanıt Grup Başkan Vekili Levent Gök'ten geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

CHP Grup Başkan vekili Levent Gök, HDP'nin çağrısını saygıyla karşıladıklarını ancak sürecin şeffaf yürütülmesinden yana olduklarını söyledi.

Levent Gök'ün HDP'ye yanıtı şöyle:

ÇAĞRIYI SAYGIYLA KARŞILIYORUM


"Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin bu en kanayan yarası konusunda başından beri bir damla kanın akmaması için çok kararlı bir duruş sergilemektedir. Biz bu sorunun, özgürlüklerin, demokrasinin, insan haklarının gelişmesiyle çok daha rahat çözüleceğine inanıyoruz, görülüyor ki bu politikalarla bu sorun çözülmez. 

Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi, 1989 yılından beri, kimsenin Kürt kelimesini kullanamadığı dönemlerde sayısız raporlar yazmış ve bunu kamuoyu ile paylaşmıştır. Bugün gelinen noktada iktidarın birkaç bürokratının, Başbakan'ın bildiği ama hiç kimsenin bilmediği,  adına  çözüm süreci verilen bir süreç yürütülüyorlar. HDP'nin yöneticileri dahi bu sürecin ne olduğunu bilmiyorlar, hangi adımların atılacağını bilmiyorlar. AKP siyasi konjonktüre göre seçimlere endeksli bir seçim yürütüyor, bu çok vahimdir. 

ÇÖZÜM İÇİN KOMİSYON KURULSUN

AKP'nin günlük kişisel ihityaçlarına göre böyle bir önemli sorun çözülemez. Cumhuriyet Halk Partisi başından beri parlamentoda bulunan bütün partilerden oluşacak bir komisyon önermiş, bu komisyonun eliyle TBMM'nin denetimi ve şeffaflığı adı altında bu sorunun çözülmesi konusunda her türlü gereğin yapılacağını ifade etmiştir.

Biz, bütün partilerden üye verilmek suretiyle kurulacak komisyonda bu sorunun çözülmesinden yanayız, bu sorun uzlaşma ister, şeffaflık ister ve meclisin denetimini ister. Ama AKP bir Anamuhalefet partisini dahi bilgilendirmeden, toplumun hiçbir kesimine bu konuda ne yapacağını ifade etmeden arkasında ne olduğunu bilemediğimiz bir süreç yürüyor.

ÇAĞRIYI SAYGIYLA KARŞILIYORUM

HDP'nin yapmış olduğu çağrıyı saygıyla karşılıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ne denli önemli bir parti olduğunu elbette onlar da görüyorlar. AK Parti'nin samimiyetsizliğini de gördükleri için de Cumhuriyet Halk Partisi'nin de sürecin içinde olmasını istiyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi zaten bu sorunun çözümüne taliptir. 

Bizim önerimiz çok nettir. HDP'nin bilmediği, AKP'den dahi birçok kimsenin bilmediği bir süreçle ilgili olarak, sürecin akıbeti konusunda şüphelerin bulunduğu bir ortamda makul olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin önerisine destek vermektir.