BIST 9.441
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,10
MEDYA

Demirtaş'ın '1 oyluk canları var' sözüne Soylu'dan sert tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Selahattin Demirtaş'ın TRT'deki propaganda konuşmasına tepki gösterdi. Soylu, 'TRT’deki propaganda konuşmasında bizim için 'bir oyluk canları var' diyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Hepimizi ölümle tehdit ediyor' dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, HDP'nin tutulu cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ın TRT'deki seçim konuşmasına değindi. Soylu, Demirtaş'ın '1 oyluk canları var' sözüyle AK Partilileri tehdit ettiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber'in canlı cayın konuğu oldu gündeme ilişkin konularda açıklamalar yaptı. CHP ve HDP'nin Türkiye'nin batısını ve doğusunu parsellemek üzere anlaştığını savunan Soylu, İnce'yi Diyarbakır'da HDP'lilerin karşıladığını hatırlattı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Parti'lilere yönelik düzenlenen saldırıda, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız'ın ölümüyle ilgili konuşan Soylu, HDP adayı İsmail Halil Kaplan ve Pervin Buldan'ın yakın zamanda Mehmet Şah Yıldız'ı hedef gösteren konuşmalar yaptığına dikkat çekti.

Doğu ve Güneydoğu'da PKK'nın sahadan tasfiye edildiği için huzur olduğunu söyleyen Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

 MUHARREM İNCE DEMİRTAŞ'I ZİYARET EDİNCE PKK ŞIMARDI "PKK'yı sahadan tasfiye etmemiz nedeniyle hizmetler geldi. Yollar, asfat ve sular gelince millet rahatladı. Bu tip yerlerde PKK'nın etkin olduğu alanlar var. Suruç bunlardan biri. Terör örgütü şımartırmayacaksınız. Terör örgütünü Muharrem İnce şımarttı. Bu şımarıklığı elde etmeselerdi bu olay olmazdı bu çok açık net. İnce ve Demirtaş görüşünce PKK şımardı. CHP ve İnce ulusalcılığı, halkçılığı ve laikliği PKK'nın arkasına koyuverdi.

CHP'NİN KARA LEKESİ Demirtaş kim 53 kişinin elinde kanı olan adam. Buldan kim uyuşturucu ticareti yapan ailedir.  Tehlikeli bir oyun içerisindeler. CHP'nin kara lekesi olarak devam eder. Niye bu evlatları şehit verdik. Dağları niye tutuyoruz. daha bugün 8 terörist Cudi'de etkisiz hale getirildi. Kimse bunu izah edemez.

PKK'YA ALAN AÇTILAR Öbür tarafta milliyetçi olduğunu söyleyen Meral Akşener var. Hepsi Demirtaş'ın çıkmasını istiyor.  Millet İttifakı değil nefret ittifakı adeta. PKK'ya basarsanız PKK kaybolur. PKK'ya alan açarsanız PKK şımarır. Bunlar kendi hattından baskıya başlar. CHP'nin adayı PKK'nın adayını ziyaret ediyor. Bu büyük olaydır.

DEMİRTAŞ'IN 'BİR OYLUK CANLARI VAR' SÖZÜ TRT1'de seçim konuşması yapan Demirtaş'ı dinledim. Ruh hali ortadan kalkmış. Bir cümle söylüyor. 'Bir oyluk canları var' diyor. Bu ne demektir biliyor musunuz? Hepimizi ölümle tehdit ediyor. Bir oyla sahip çıkın meseleye. Gerisi bizi hadisemizdir. Bu cesareti veren İnce'dir. Cahil bir adamdır. Orada kendi iç rekabetinden dolayı Kılıçdaroğlu'ndan fazla oy alacağım diye girmediği alan kalmamıştır.

Sitene Ekle