BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 35,00
ALTIN 2.434,64
HABER /  MEDYA

Demirtaş'a müthiş TRT önerileri!

Hürriyet yazarı, "Böyle taktikler geliştirerek gireceksiniz ancak TRT’ye, ben başka makul bir yol bulamadım vesselam" dedi.

Abone ol

HDP Eş genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş “Sanki biz aday değiliz” diyerek TRT’ye tepki göstermesi Hürriyet yazarı Kanal Atkaya'nın köşesinde ilginç bir şekilde yorumlandı.

Atkaya köşe yazısında TRT'nin iktidar partisine yerel seçimler öncesinde 1 haftada 812 dakika ayırdığını, HDP'ye ise 2 dakika yer verdiğini hatırlattı ve ilginç bir öneri getirdi. Demirtaş'a, Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan, Aysel Tuğluk'u yanına alıp aileler yarışıyor'a katılmasını öneren Atkaya, "pekala bir takım kurabilir ve bir saat civarında süren bu programda mesajlarınızı iletebilirsiniz." yazdı.

İşte Atkaya'nın ironinin dibine vuran o yazısından çarpıcı bir bölüm:

(...)

Herkese eşit durması gereken TRT’nin (Ay bi gülme tuttu!) toplam sürenin yalnızca yüzde 0.22’sini ayırması karşısında HDP şikâyet etmekte haklı mı?
Elbette sonuna kadar haklı ama ben memlekette âdet yerini bulsun diye yine HDP’yi suçlayacağım!
Selahattin Bey’e ve HDP kadrolarına “TRT vermiyorsa siz alacaksınız kardeşim!” diye efelenmek ve işlerine yarayacağını umduğum bazı tüyolar vermek isterim bu vesileyle...

*

Selahattin Beyciğim, TRT’de gözüme kestirdiğim ilk program “Aileler Yarışıyor” oldu.
Malum, takım halinde yarışılıyor ve “100 kişiye kafayı taktık, sorduk: Takım çantasında hangi aletler bulunur?” tarzı sorulara “Sana ne? Bana ne?” demeden “Çekiç, tornavida, kargaburun” gibi cevaplar veriliyor.
Siz de pekâlâ yanınıza Sırrı Süreyya Önder’i, Pervin Buldan’ı, Aysel Tuğluk’u alıp bir takım kurabilir ve bir saat civarında süren bu programda mesajlarınızı iletebilirsiniz.
Mesela sunucu sordu: “100 kişiyi eskittik: Yazın en çok neye ihtiyaç duyarız?..”
Sırrı Süreyya hemen “Suya gardaş” dedikten sonra mesajları ekleyerek devam edebilir “Barış gibi, demokrasi gibi, özgürlük gibi, kardeşlik gibi...”
Çaktınız köfteyi Sayın Demirtaş; 1 saat programda hele bir de Sırrı Süreyya tatlı muhabbetini devreye sokarsa kafadan 45 dakika kopartırsınız.
Örnek verdim “Aileler Yarışıyor”u; program odaklı, hedef belirleyerek çözüm üretilebilir demeye çalışıyorum.
(...)

*

Çaktınız köfteyi Sayın Demirtaş...
Böyle taktikler geliştirerek gireceksiniz ancak TRT’ye, ben başka makul bir yol bulamadım vesselam!