BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.436,44
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş: Yerel seçimi yenileme kararı alalım

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'li belediyeleri eleştiren Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Abone ol

HDP'li belediyelere yönelik sözleri eleştirerek, "Gerçekten halkın belediyelerimizden şikayetçi olduğuna inançları tamsa buyursunlar Türkiye'nin her yerinde yerel seçimi yenileme kararı alalım" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanması nedeniyle Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nı ziyaretinde konuştu.

Demirtaş'tan Danıştay ve Yargıtay düzenlemesine eleştiri
Demirtaş, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasıyla dolayısıyla vakfı ziyaret etti. TİHV üyelerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Demirtaş, "Hiç şüphe yok ki bu kararları verenler savcılar, yargıçlar değil, siyasetçilerdir. Şebnem hocayı ne durdurabilirler ne onun şahsında insan hakları mücadelesini durdurabilirler ne itibarını sarsabilirler" diye konuştu.

"İki HDP'li Muş Milletvekili savcılığa davet edildi"

Bir basın mensubunun, Lübnan basınında Abdullah Öcalan'ın şartlarının iyileştirilmesine ilişkin haberlerin yer aldığını anımsatması üzerine Demirtaş, "Tümüyle spekülasyon, emin olabilirsiniz, hiçbir gerçekliğe dayanmayan spekülatif bir haberdir. Bu tür görüşmeler olursa, onun merkezi burasıdır, Türkiye'dir, olması da gerekir" ifadesini kullandı.

Dokunulmazlıklara ilişkin soru üzerine Demirtaş, tutuklananların kullanacağı ortak savunma metninin basına servis edileceğini iddia etti.

Demirtaş, savcılıklarda ve mahkemelerde bu metnin dışında hiçbir soruya cevap verilmeyeceğini, bu belgenin siyasi bir tutum belgesi olduğunu aktardı. Demirtaş, şöyle devam etti:

"Dün itibarıyla iki milletvekilimiz savcılığa davet edildi. Muş Milletvekillerimiz Sayın Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik, telefonla davet edildiler, arkadaşlarımız ifade vermeye gitmeyeceklerini belirttiler. Şu an başka davet, tebligat alan milletvekilimiz yok."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, partisinin grup toplantısında HDP'li belediyelere yönelik sözlerinin ve yeni düzenlemelerin sorulması üzerine Demirtaş, "Belediyelerimizle ilgili tümüyle bir iftira kampanyası yürütüyorlar. Kendilerine teklifimiz şudur, gerçekten halkın belediyelerimizden şikayetçi olduğuna inançları tamsa buyursunlar Türkiye'nin her yerinde yerel seçimi yenileme kararı alalım" yanıtını verdi.