BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,00
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş TRT’ye yüklendi

Bursa’daki mitinginde TRT’ye yüklenen Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, TRT’nin Cumhurbaşkanı adayları arasında adil davranmadığını s...

Abone ol

Bursa’daki mitinginde TRT’ye yüklenen Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, TRT’nin Cumhurbaşkanı adayları arasında adil davranmadığını savundu. Demirtaş, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a 150 saat süre tanınıyor ise diğer adaylara da aynı süre tanınması gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Bursa’ya gelen Demirtaş, büyük bir coşkuyla seçim otobüsünün üstüne çıktı. Emek Mahallesi’ndeki 2 bin vatandaşa seslenen Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, dünya barışı ve özgürlük için bir araya geldiklerinin altını çizdi. Demirtaş, “Bu mübarek günde inşallah, bu emekleriniz ve bu çabalarınız boşa gitmeyecek. Bursa’daki bu coşkulu karşılamadan dolayı da kendi özgür iradesine sahip çıkan bu halkın da mesajı güçlü bir şekilde aldığını düşünüyorum. Sizlerle uzun süren ve hep birlikte zorunlu bir yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Kolay bir yürüyüş değil. Kendinden olmayanı da sevmek kolay değil. Herkesin hakkını hukukunu savunmak kolay değil. ‘Sadece bize demediniz’ bütün kimliklere, inançlara özgürlük istediniz. İşte şimdi Türkiye’de gerçek bir özgürlük yürüyüşünü siz başlattınız. Asıl gurur duyulması gereken sizlersiniz. Bu birlikteliğimizi sürdürürsek Karadeniz’den Trakya’ya doğudan batıya kadar bu sevdayı büyütmeyi başarırsak Türkiye yeni bir yaşama sayfa açmış olacak. Bizim yeni yaşam çağrımızda tekçilik yoktur. Birileri gibi biz tek dil, tek millet demiyoruz. Biz istiyoruz ki bütün kimliklerin ve inançların kardeşçe, onurluca yaşadığı cumhurbaşkanlığı seçimleri yaşayalım. Bu seçimlerde bu hükümetten bıktık diyen bir çizgi var. Sizden tek isteğim özellikle oy kullanacak arkadaşlarımın oyuna mutlaka sahip çıkmasıdır. Kim oy kullanamıyorum memleketime gidemiyorum derse biz ona destek olacağız. O nedenle seçim bürolarından yardım almanızı istiyorum” dedi.

“GÖNÜL İSTERDİ Kİ İLK TURDA ÇANKAYA’YA ÇIKALIM”
Kalabalığa seslenen Demirtaş, TRT’nin yaptığı yayınlarla taraf tutuğunu savundu. Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gönlünde ilk turda Çankaya’ya çıkmak olduğunu açıklayan Demirtaş, “Ama görünen o ki ikinci tura kalacak. Biz sadece yarışın adil olmasını istiyoruz. TRT’ye çağrı yaparak bu adaletsizliği durdurmasını istiyoruz. Beni yayınladıkları kadar Ekmeleddin İhsanoğlu’na da süre veriyorlar. Ama Recep Tayyip Erdoğan’a gelinca bizim 10 katı kadar yayınlıyorlar. Başbakan 150 saat ise bizim de 150 saat süremiz olmalıdır. Korkudan bizi yayınlamıyorlar. Peki bu yayınları nereye kadar saklayacaklar. Trakya’daki kardeşlerim görmesin diye saklıyorlar biliyorum. Ama ben kendim Trakya’ya gideceğim. Sesimizi soluğumuzu alıp Türkiye’nin dört bir yanına götüreceğiz. Türkiye’nin dört bir yanına ayak basacağız. Halkımızla birlikte iktidara yürüyeceğiz” diye konuştu.
Soma’daki maden işçilerinin TBMM’ye girmek istediğini ifade eden Demirtaş, “Maden işçisi kardeşim maden kıyafetiyle girmek isteği için engellemişler. Bu kıyafetle giremezsin diyerek hor görmüşler. Bu işçilere yapılabilecek en büyük hakarettir. Orası milleti temsil ediyor orası milletin... Oraya millet giremiyorsa meclis olmaktan çıkar. Eğer sen halkı emekçiyi bu kadar hor görüyorsan emekçilerin de bu zihniyete bir cevap vermesi lazımdır. Tek bir kişinin padişahlık kurmasına göz yummayın. O mühür ile birlikte o pusulaya bakarken o 3 kişinin gözlerindeki mesaja iyi bakın ve kararınızı verin” şeklinde konuştu.
(İHA)