BIST 8.988
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.277,21
HABER /  POLİTİKA

'Demirtaş serbest kalsın' diyenlere cevap verdi

Muhalefet liderlerinin tutuklu Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakın çağrısına tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Şehit evlerine gittiklerinde desinler ki, biz Selahattin Demirtaş’ın Edirne’deki cezaevinden çıkıp propaganda yapmasını istiyoruz. Ne propagandası yapacak?' dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu seçim çalışmaları kapsamında 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçiminde ilk defa oy kullanacak olan gençler ile bir araya geldi. Burada gençlere hitap eden Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı adayları tarafından dile getirilen Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakın açıklamalarına tepki gösterdi. 'Adamlar Demirtaş'ın dersine düşmüşler. Peki, biz Yasin Börü’ye ne cevap vereceğiz.' dedi. Soylu Demirtaş'ın çıkması halide ise 'bir terör örgütünün sözünü ortaya koyacağını' söyledi.

'BU COĞRAFYADA HER SEÇİM KRİTİKTİR‘: Bakan Soylu, “Tarihi ve kritik bir sürecin içerisindeyiz. Her seçimde şunu söylerler. Bazen de eleştirirler. Her seçim için kritik derler. Bu coğrafyada her seçim kritiktir. İlkokuldan ortaokula geçerken, ortaokuldan liseye geçerken ilk tercihi yaparken, üniversiteye yapılan tercihler ama en kritik tercihlerden bir tanesi de seçimlerdir. Bizim kızımız güzeldir, bizim kızımız Türkiye’dir. Coğrafyamızın en güzelidir. Muhakkak ki onun adına karar verirken ve onun adına bir karar ortaya koyarken elbette ki bu karar çok önemli bir karar olarak ortada durmaktadır. Her seçim geleceğe atılacak adımların, Türkiye’nin dünya ekonomisinden alacağı payın ve insanlarımızın geleceğinin nasıl olacağının belirleyicisidir. Her seçim uluslararası alanda alacağımız pozisyonların, dış politikadaki tercihlerin, sağlık politikasında atacağımız adımların, eğitim politikasında atacağımız adımların, millileştirme ve kendi üretme kaynaklarımızı ortaya koyabileceğimiz tercihlerin belirleyicisidir. Onun için her seçim kritiktir” şeklinde konuştu.

'ADAMLAR DEMİRTAŞ'IN DERDİNE DÜŞMÜŞLER': Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu’nun Selahattin Demirtaş’ı serbest bırakın çağrılarına tepki gösteren Bakan Soylu, “Adamlar Demirtaş’ın derdine düşmüşler. Muharrem İnce, Meral Akşener ve en acısı da Erbakan hocamızın partisi ve başındakiler. Ne diyorlar biliyor musunuz? Çıksın hapisten, propaganda yapsın. Peki, biz Yasin Börü’ye ne cevap vereceğiz. 6-7 Ekim olaylarında şehit olan 53 insanımıza ne cevap vereceğiz. O partinin genel başkanı iken her belediyeyi terör örgütünün çiftliği haline getirdikten sonra çukur olaylarında şehit olan evlatlarımıza ne diyeceğiz. O zaman biz terörle mücadele etmeseydik. Muharrem İnce, Meral Akşener ve Erbakan hocanın partisinin başındaki insan çıkıp desin ki; bizim terörle mücadelemiz yanlış oldu. Bunun tercümesi budur. Selahattin Demirtaş’ı dışarıya çıkartmak ve ona propaganda serbestliğini sağlamak. Ne oldu şimdi. Güneydoğu’da huzur var. Niye hopluyorsunuz? O huzuru Türkiye hak etmiyor mu? Doğu ve Güneydoğu’nun her tarafında şuanda huzur var. İnsanlar gece sabahlara kadar, hiç olmazsa yarınlara ait çocukların umudu oluyor. Çocuklar dağa terörist olarak gitmiyor. Annelerinin dizinin dibinde mühendis, doktor, avukat, polis, öğretmen, hemşire olmak için. Babası yorgunlukla akşam eve geldiğinde evladının kokusunu alabileceği bir Türkiye sizi neden bu kadar rahatsız ediyor.

'ŞEHİT EVLERİNE GİTTİKLERİNDE DESİNLER': Hadi çıksınlar bakalım bir yerde söylesinler. Yalandan şehit ailelerine, şehit evlerine gitmesinler. Şehit evlerine gittiklerinde desinler ki, biz Selahattin Demirtaş’ın Edirne’deki cezaevinden çıkıp propaganda yapmasını istiyoruz. Ne propagandası yapacak? Kimin sözünü ortaya koyacak. Bir terör örgütünün sözünü ortaya koyacak. 6-7 Ekim’de karıştırdıkları yetmedi, yeni bir karışıklığın zeminini hazırlamaya çalışıyorlar. Ama burada hiç fırsat bulamayacaklar” dedi.