BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş PKK'lılar için böyle dua etti

PKK'lılar için beddua eden Arınç'a cevap veren Demirtaş'ın teröristler için yaptığı dua, polemik konusu olacak.

Abone ol

PKK'lılar için 'Cehennemin dibine gitsinler' diyen Bülent Arınç'a, BDP lideri Demirtaş, "Böyle bir anlayış olabilir mi? Ben de diyorum ki, bu savaşı durdurup sınırların dışına çıkan gerillalar yolunuz açık olsun. İnşallah mekanınız cennet olur" diye cevap verdi.

Partisinin Şırnak mitinginde konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hedefinde PKK'nın çekilmesiyle ilgili konuşan Arınç vardı. Miting alanına, 'Barış: Önder Apo'nun ve Kürdistan'ın özgürlüğüdür' yazılı pankart asıldı.

"İNŞALLAH MEKANINIZ CENNET OLUR"

Demirtaş, Türkiye'den sınır dışına çekilen PKK'lılar için, "Cehennemin dibine gitsinler diyen" Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı da eleştirdi. Demirtaş, "Müslümanım, vicdan sahibiyim diye diyen Hükümet Sözcüsü, cehennemin dibine gitsinler diyor. 5 yıldır hükümet, PKK'dan sınır dışına çekilmesini talep ediyor. Böyle bir anlayış olabilir mi? Ben de diyorum ki, bu savaşı durdurup sınırların dışına çıkan gerillalar, yolunuz açık olsun. İnşallah mekanınız cennet olur" dedi.

YATIRIM ÇAĞRISI

Kürt işadamlarından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım yapmalarını isteyen Demirtaş, "Eğer Kürt işadamları burada yatırım yapmazsa tarih onların boynuna büyük bir vebal yükleyecek. Para kazanmayın demiyoruz, ama kefenin cebi yoktur, bunu unutmayın. Halkınıza karşı borcunuzu yatırım yaparak ödeyin" dedi.

TÜRK MİLLETİ YAZARSANIZ, KÜRT MİLLETİ DE YAZIN

Anayasa konusuna da değinen Demirtaş, "Eğer anayasaya Türk milleti yazıyorsanız o halde Kürt milleti yazılsın. Ama diyorlar ki, Türk milletini anayasadan kimse çıkaramaz, o zaman çıkarmayın Kürt'ü de yazın. Kürt'ün de milleti var, hakkı hukuku var, onları da anayasaya yazın" dedi.

ARINÇ: DAHA KARPUZ KESECEKTİK DEME İMKANIMIZ MI VAR?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün yaptığı bir konuşmada terör örgütü PKK 'nın ülkeden çekilmesine yönelik “ 'Niye gidiyorsunuz? Daha karpuz kesecektik' deme imkanımız mı var? Cehennemin dibine gitsinler. Gidiyorlarsa bizim buna sevinmemiz gerekmez mi?” ifadelerini kullanmıştı.

40674.20130510150548.jpg