BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş: Ölümüne vazgeçmeyeceğiz!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin'de düzenlenen iftarda "Başkasına zulüm etmeyeceğiz. Kendimize ait olandan da ölümüne vazgeçmeyeceğiz'' açıklamalarında bulundu.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi Mardin İl Başkanlığı'nca düzenlenen iftar programında bir konuşma yapan Selahattin Demirtaş, zulüm karşısında el ele verip direnmek gerektiğini belirterek, "Mazlumların bir gün kazanacağından şüphemiz yoktur. Bütün bu çekilen acılar, sizlere yaşatılan zulümler inşallah boşa gitmeyecek.

Gençlerimiz, çocuklarımız, torunlarımız kendi toprağında onurluca, özgürce, barış içinde yaşayacak.

BİZ BUNUN İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Biz bunun için mücadele edeceğiz. Biz "barış" dedikçe bize kurbanlık koyun muamelesi yapanlar, biz "barış" dedikçe bize köle muamelesi yapanlar aklını başına alana kadar direneceğiz. Nusaybin'in, Yüksekova'nın, Cizre'nin, Şırnak'ın yaralarını bütün dünyadaki dostlarımızın dayanışması ve desteği ile saracağız.

BİZ NUSAYBİN'İ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Bütün dünyadaki dostlarımıza sesleniyorum. Gün bugündür. Onlar nasıl Nusaybin'in malını, mülkünü yıkıp, gasp ettilerse biz de yeniden olduğu gibi inşa edelim. Dünyanın her yerinden buraya yardım gönderin. Bizzat gelip, inşaatında çalışın. Dünyanın dört bir yanında yaşayanlar, yönünüzü buraya dönün. Biz Nusaybin'i yeniden inşa edeceğiz. Tek bir Nusaybinli şehrini terk etmemelidir" dedi.

KENDİLERİ YIKIP, HDP YIKTI DİYECEKLER

Nusaybin'de yasağın kısmen veya tamamen kalkacağını belirten Demirtaş, şunları söyledi: "Herkesin mutlaka dönüp kendi toprağına sahip çıkması lazım. Bütün halkımızın Nusaybinlilere sahip çıkması lazım. Bunların hepsini atlatacağız. Bunlardan hiç bir medet ummayacağız. Bunların işi yıkmaktır, yalandır, iftiradır.

ONLAR KANDIRDIKLARINI SANIYORLAR

Kendileri yıkıp neredeyse PKK değil, HDP yıktı diyecekler. Bütün bu vahşeti gizleyebilmek için, suçluyu saklayabilmek için teslim aldıkları, satın aldıkları medyanın desteği ile dünyayı kandırdıklarını sanıyorlar. Ama bunlar deve kuşları gibi kafalarını kuma gömmüşler, her şeyleri ortada. Zannediyorlar ki bütün dünyanın kafası kumun içinde. Bir tek sizin kafanız kumun içinde.

YIKIMA İTİRAZ EDENLERİ TERÖRİST İLAN EDİYORLAR

Her yerinizi görüyoruz. Nusaybin'de iş makineleri ile evleri yıkıyorlar.  Buna itiraz edenleri de terörist ilan ediyorlar. Bunları söyleyen televizyonları cezalandırıyorlar. Bunu dile getiren aydınları, yazarları tutuklayıp içeri atıyorlar. Halkın yanında olan belediye başkanlarına ya kayyum atama ya da tutuklama tehdidi ile baskı uyguluyorlar.

ŞİMDİDEN DOKUNULMAZLIK YASASI ÇIKARDILAR

Bu operasyonlara katılanlara şimdiden dokunulmazlık yasası çıkardırlar. CHP ve MHP'nin desteği il her türlü suça bulaşmış olan güvenlik personelini koruyacak bir yasa çıkardılar. Mademki kendinize güveniyorsunuz, madem orada suç işlenmedi diyorsunuz bu dokunulmazlık yasasına ne gerek vardı o zaman."