BIST 9.056
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.301,84
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş: O polis Davutoğlu döneminde işe alındı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş "Büyükelçi Karlov'u vuran polis Davutoğlu döneminde işe alındı" derken uçak krizinin sorumlusu olarak da Davutoğlu'nu suçladı.

Abone ol

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik suikastle ilgili konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, saldırıyı gerçekleştiren polis memurunun eski Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde işe alındığını söyledi. Demirtaş, Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesi olayında da sorumluluğun Davutoğlu’nda olduğunu savundu.

Tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nden, Mardin 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakkında açılan davanın bugünkü duruşmasına SEGBİS ile katılan Demirtaş, ezan için verilen arada duruşmayı izleyen HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile sohbet etti.

HDP'li Aslan'a, "Meclis'te tek bir kişi bile kalsanız Meclis'i terk etmeyin. Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında yasanın size tanıdığı bütün hakları kullanın" diyen Demirtaş, cezaevinde her gün ilaç aldığını ve tansiyonunu ölçtürdüğünü belirterek, tutukluluğu süresince 5.5 kilo verdiğini de sözlerine ekledi.

‘MAHKEMELERİ TANIMADIĞIMIZI SÖYLEMEDİK’

Savunmasında, dokunulmazlıkları kaldıran Anayasa değişikliği sırasında hükümeti yasalara aykırılık ve hukuk dışılık konusunda uyardıklarını hatırlatan, “Ancak, biz burada hükümetin kanuna ve Anayasa’ya aykırı değişikliğini tanımadığımızı belirttik yoksa mahkemeleri tanımadığımızı söylemedik. Bunu da açıkça belirtmek isterim, halk tarafından seçilmiş 12 milletvekili şu an tutukludur. Ülkemiz kaosa sürükleniyor ve ülkemiz büyük bir oyuna getiriliyor ben şahsen yargılamanın esasına gidilerek savunmamın alınmasını istiyorum" dedi.

‘ERDOĞAN, OĞLUM İFADEYE GİTMEYECEK DEMİŞTİR’

HDP’lilerle ilgili yargı sürecinin adil olmayan bir siyasi müdahale ile başlatıldığını kaydeden Demirtaş, "Hakkımızda hazırlanan 600'e yakın fezlekenin 500'e yakını FETÖ'den tutuklu savcılar tarafından hazırlanmıştır. Hatırlanırsa Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan kendi oğlu Bilal Erdoğan savcılığa çağrıldığında ‘Oğlum ifade vermeye gitmeyecek' demiştir. MİT Müsteşarı Hakan Fidan İstanbul Savcılığınca ifadeye çağrıldığında dönemin Başbakanı Erdoğan, 'Hakan Fidan ifadeye gitmeyecektir' demiştir" diye konuştu.

‘RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ TALİMATINI VEREN DAVUTOĞLU’DUR’

Son yıllarda yaşanan olaylardan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu sorumlu tutan HDP Eş Genel Başkanı, şöyle devam etti: "Ahmet Davutoğlu başkanlığında FETÖ başta olmak üzere El Nusra gibi cihatçı örgütlere de devlet içerisinde güçlenme fırsatı, yuvalanma fırsatı daha fazla tanınmıştır. Dün Ankara'da bir suikaste kurban giden Rus Büyükelçiyi öldüren kişi Ahmet Davutoğlu döneminde işe alınmış bir polis memurudur. Rus uçağının Türkiye-Suriye sınırında düşürülmesi talimatını veren kişi Ahmet Davutoğlu'dur.”