BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.430,64
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Demirtaş, Muharrem İnce'den bunu istemiş!

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, HDP'li rakibi Selahattin Demirtaş'ın kendisine 'Ben buradayım, siz geziyorsunuz. Bütün adaylar sırayla bir hafta hapiste yatsınlar, adil olsun' dediğini aktardı.

Abone ol

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün önce Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş'ı, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. İnce, 100 bin imza toplayarak 24 Haziran'daki seçimde cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazanan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i de ziyaret edeceğini açıkladı.

Demirtaş ziyareti sonrası Cumhuriyet'ten Aykut Küçükkaya'ya konuşan İnce, ziyaretle ilgili şunları söyledi:

'BENİM YERİME BİRER HAFTA YATSINLAR ADİL OLSUN'

Dedi ki bir önerim var… ‘Diğer adaylara da söylersen sevinirim’ dedi. ‘Nedir’ dedim, ‘ben buradayım, siz geziyorsunuz’ dedi. Bütün adaylar sırayla bir hafta hapiste yatsınlar’ dedi. ‘Benim yerime birer hafta yatsınlar adil olsun’ dedi. Espri yeteneğinden ve moralinden bir şey kaybetmemiş onu gördüm, başarılar diledi. Ben kendisine başarılar diledim, çay içtik, sohbet ettik.

'BİRİNCİ TURDA KAZANIRIM'

İnce, "Siz ikinci turda muhalefetten kim Erdoğan’ın karşısına çıkarsa o adayı destekleyeceğim dediniz. Siz kalırsanız, Demirtaş’tan öyle bir hava edinebildiniz mi?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Ben birinci turda seçimi kazanacağım, buna inanıyorum. Sayın Karamollaoğlu’na da, sayın Akşener’e de, sayın Demirtaş’a da başarılar diledim. Biraz sonra da Erdoğan’a başarılar dileyeceğim."