BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  SEÇİM

Demirtaş'tan hükümete miting çıkışı

HDP'li Selahattin Demirtaş, Muğla'da hakla seslendi. Genel seçimlerde barajı yıkacaklarını belirten Demirtaş, 'HDP bir Robin Hood hareketidir. Zenginden alıp, fakire veren bir harekettir' dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Muğla mitinginde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti eleştiren Demirtaş, "HDP işte o misyonun parti adıdır. HDP bir Robin Hood hareketidir. Zenginden alıp, fakire veren bir harekettir." dedi.

Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları:

Değerli kardeşlerim, bu meydanı dolduran herkese bin selam olsun. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Önemli bir seçime adım adım yaklaşıyoruz. Bu seçim diğer seçimlere benzeyen bir seçim değil. Evet, Türkiye bir kırılma yaşayacak ama bu kırılmanın özgürlükten yana mı diktörlükten yana mı olacağına karar vereceğiz. Bizler kendimizi inkar etmeden, devletten korkmadan, barış içinde yaşamak istiyorsak bu gidişatı değiştirmek zorundayız. Devleti, vatandaşa hizmetkar edecek bir yönetim anlayışı kurmalıyız. Bu ülkeyi birlikte var ettik bunun kıymetini bilelim.

page.20150525144000.jpg

"SANÇO PANÇO YOLA ÇIKMIŞLAR..."

Eğer ülkenin yönetiminde köklü bir demokrasi kurulamazsa hiçbirimiz mutlu olamaz, kendimizi güvende hissedemeyiz. Komşusunun kimliğine bakmadan, inancını sorgulamadan, evrensel ilkelerde buluşarak toplumsal barış kurabiliriz. HDP işte o misyonun parti adıdır. HDP bir Robin Hood hareketidir. Zenginden alıp, fakire veren bir harekettir. Don Kişot'la Sanço Panço yola çıkmışlar gece gündüz bize hakaret ediyorlar. Meydan meydan dolaşıp bizi birbirimize düşürmeye çalışmalarına rağmen biz bunu başaracağız. Yapmaya çalıştığımız Türkiye'nin felakete sürüklemesini engellemektir. Bu yüzden paniklediler. "Biz yol yaparak yolsuzluğu hak ettik" diyorlar. Yol yaptın diye, halkın ruhunu,onurunu alamazsın. Halk bu noktada sana "dur" diyor.

"MERCİMEK KANADA'DAN, ET AVUSTRALYA'DAN GELİYOR"

Adaylarımız sizler gibi çalışarak helal lokma yemenin ne demek olduğunu bilen yöneticiler. Bu partiyi sizler kurdunuz. Sorunların çözümünü de tabii ki en iyi sizler bileceksiniz. Çiftçinin kaderi bırak kar etmeyi, zarar etmeden sezonu kapatmak için çalışmak değildir. Türkiye'nin her köşesinde her ürünü yetiştirebilirsiniz. Yediğimiz etin, sebzenin yarısı yurtdışından geliyor. Mercimek Kanada'dan, et Avustralya'dan getiriliyor. Bunların tamamı yanlış değil bilinçlii politikadan kaynaklanıyor.

"MODERNLEŞME ADI ALTINDA KATLEDİYORLAR"

Tarımı bilerek bitiyorlar. Çünkü tarım varsa o ülkede işsizlik olmaz. Toprak işliyorsa o ülkede açlık olmaz. Dışarıda çok işsiz olsun ki onlar da daha ucuza eleman çalıştırsın istiyorlar. Sizin aç ve işsiz olmanız lazım ki onlar iktidarda kalabilsin. Muğla'nın güzelim kıyıları koyları imara açılıyor. Büyümeyi böyle bir şey zannediyorlar. Modernleşme adı altında oraları katlediyorlar. Bunun adı modernleşme adı altında kültürün yok edilmesidir. Bir ülkede tarım olmazsa türkü olmaz, şiir olmaz. Ancak üreten toprakların medeniyeti ve tarihi olur. Bunları değiştirmek için sağ değil sol pencereden bakmanız lazım.

"HDP SİZİN EMEĞİNİZLE BÜYÜYOR"

Kendimize saraylar yaptırırken halkımızı da gecekonduya mahkum etmeyeceğiz. Ne sarayımız olsun ne de halkımız gecekonduda yaşasın diyeceğiz. HDP sizin emeğinizle büyüyor, ülkemizin iç barışının garantisi haline geliyor.

"BARAJ TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE BİR ENGELDİR"

Yüzde 10 barajı HDP'nin değil Türkiye'nin önünde bir engeldir. El verin bu barajı hep birlikte yıkalım ve güzel günlerin kapısını açalım. Ne kadar parti varsa mutlaka parlementoda olsun. Orada birlikte çalışıp çabalayalım. Kavga, mücadele olacaksa orada olsun ve biz hep birlikte Tükiye için en iyisi hangisiyse onu yapalım.

"SON GÜNLERİNİ YAŞIYORLAR"

Başbakanın ve cumhurbaşkanı bu ülkenin başına verilmiş şaka gibi. Bir iktidar adalet duygusunu unutmuşsa ve o ülkede yaşayan toplum kaygılanmaya başladıysa birinin frene basması lazım. Biz freni patlayan ve ykuş aşağı giden bir kamyonu durdurmaya çalışıyoruz. Madem biz barajın altındayız, o zaman devletin bütün imkanlarıyla niye bize bu kadar saldırıyorsunuz? Onlar da çok iyi biliyorlar ki iktidardaki son günlerini yaşıyorlar. Bunu hak ettiler. Yol yapman, havaalanı yapman ülkeye faydadır ama bunu yaptın diye halkın ruhunu teslim almaya hakkın yok. Bunları yaptın diye ülkenin başına bela olmaya hakkın yok.