BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.497,94
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş Kandil'e postayı koydu!

KCK'nın HDP'ye yönelik eleştirilerine yanıt veren Selahattin Demirtaş, "Biz KCK' dan talimat almıyoruz. Partimiz kendi kurullarında kararlarını alır" dedi.

Abone ol

 7 Haziran seçimlerinden yüzde 13'ün üzerinde oy alarak büyük bir sürprize imza atan HDP'de Eş Başkan Selahattin Demirtaş çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"KİMSEDEN TALİMAT ALMIYORUZ"

PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Murat Karayılan, bugün verdiği röportajda "Bu konuda 'ben filan kesimle koalisyona girmem' türünden açıklama ve tutumlarda bana göre duygusallık vardır" diyerek eleştirmişti. İsim vermeden Karayılan'ın bu açıklamalarına yanıt veren Demirtaş, "Biz KCK' dan talimat almıyoruz. Partimiz kendi kurullarında kararlarını alır. Biz kimseden talimat almıyoruz" şeklinde konuştu.

DURAN KALKAN: HDP MEVCUT GÜÇLERİ YÖNETMEYE GİREMEZ

PKK'nın Kandil'deki önde gelen isimlerinden Duran Kalkan da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada şu ifadelere yer vermişti: "Yeni güçler; HDP de mevcut güçleri yönetmeğe giremez. Girerse 'Düzen partisi' olur. Çünkü; Türkiye'de yasalar, Anayasa, sistem değişmedi. 12 Eylül faşist sistemi ile hesaplaşılamadı. Kenan Evren'i bile sonunda 'Devlet Başkanı' diye gömmediler mi? Ulus - devlet diktatörlüğü ile hesaplaşılamadı. Türkiye'yi bu yasa, Anayasa ile kim yönetir, hükümet olursa o düzenin partisi olur. CHP ve MHP de yeniden yapacak durumda değiller. Hükümet arayışını, mevcut düzeni sürdürmek amacıyla düşünmemek gerekir. Türkiye halkının yeniden demokratikleşmesi olarak ele almak lazım."

KOALİSYON AÇIKLAMASI

7 Haziran seçimleri sonrası Türkiye koalisyon tartışmalarıyla yatıp kalkıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün katıldığı televizyon programında HDP için "Yüzde 13 oy olan bir partiyle görüşmem demedim, diyemem." sözlerinin ardından HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'tan, koalisyon tartışmalarıyla ilgili önemli bir açıklama geldi. Demirtaş, "AK Parti ve CHP bizim ilkelerimizi de içine alacak bir koalisyon kurarsa biz dışarıdan destek sunarız." dedi.

"HERKESE KAPIMIZ AÇIK"

Başbakan'a uslüp uyarısında bulunan HDP lideri, "Koalisyon görüşmeleri için resmi ve gayri resmi şimdiye kadar bir görüşmemiz olmamıştır. Her partiye kapımız açıktır. Sayın Davutoğlu'nun artık seçim öncesi dili ve üslubunu terketmesi lazım. Bu dil seçimde AK Parti'ye kaybettirmiştir." dedi.