BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.412,52
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş istifa etti mi? Açıkladı

BDP Genel Başkanı Demirtaş istifa iddialarına yant verdi ve Diyarbakır için sürpriz adayı açıkladı.

Abone ol

Selahattin Demirtaş'ın BDP'deki görevini bıraktığı iddiası bomba etkisi yaratmıştı. Bugünkü grup toplantısının da yapılmayacak olması "BDP'de neler oluyor" sorusunu doğurdu. Boğaz rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olacağını açıklayan Demirtaş Diyarbakır'da yaptığı basın toplantısında soruları cevapladı.

Eşbaşkanlık sorununun olmadığını altını çizen Demirtaş, partide çeşitli görevlerin olabileceğini söyleyerek adeta yerel siyaset sinyalini verdi.

EMANETÇİYİZ


Emanetçiyiz yeri zamanı geldiğinde emaneti teslim edeceğiz. Partiden ayrılmam söz konusu değil. İlla Eşbaşkanı, milletvekili olmak gerekmez. Partiye destek için eşbaşkanlık gerekmez.

İSTİFA SÖZ KONUSU DEĞİL ÖLECEKSEK PARTİDE ÖLÜRÜZ

Partimizde eşbaşkanlık sorunu yoktur. İstifa gibi bir şey söz konusu değildir. Seçimden önce olağanüstü kongre falan yoktur Bizim ayrılmak gibi bir durumumuz olmaz. Partiden ayrılmak halktan, değerlerden ayrılmaktır. Öleceksek bile partide ölürüz.

GRUP TOPLANTISI YAPILMADI ÇÜNKÜ

Gültan Hanım Pervari'deki ücra bir köyden grup toplantısına yetişemedi. Ben de tedavi oluyorum burada. Kriz falan durumu yoktur.

DİYARBAKIR ADAYI KADIN

Seçim öncesi istifa ayrılma bizden kaynaklı durum değil. 2 dönem kurulu bellidir.

Kadın kotası partimizde ilkesel bir duruştur. İlk defa bir büyükşehir belediye başkanımız kadın olacak. Amed halkı sayesinde Diyarbakır Belediye Başkan adayı kadın olacak. Ön seçimle isim belirleyeceğiz. Bütün iddialı olan kadınlar başvuru yapabilir. Bizim başı açık başı kapalı kuralımız yoktur. Ufku kapalı olandan korkarız. 

MEHMET ÖCALAN'IN AÇIKLAMALARI

Öcalan'ın ada dönüşü söylediği doğrudur. Bu paket Öcalan'ın paketi değildir. Devrim değildir. Sadece Erdoğan'ın paketidir. Bir tek kendisi yeni Türkiye'ye uyanmıştır, bizim uyandığımız Türkiye aynıdır.

BİZ AKP SEVENLER DERNEĞİ MİYİZ

Kendi kendilerine paket hazırlıyor, herkesin de kuyruklarına takılmasını istiyorlar. Biz AKP Severler Derneği miyiz?AKP, sen kimsin ki sadaka dağıtır gibi hak dağıtıyorsun?!

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI

Milletvekillerinin belediye başkan adayı olmasında engel yok. Çok desteklediğimiz bir durum değildir. Meclis'te grup sayımız bellidir. Çok fazla arzuladığımız durum değildir. Olağanüstü kongre partimizi güçlendirme adına yapılır.

PKK ŞEHİTLİĞİ

Şehitlik kavramı insanın duygu dünyasıyla bağlantılıdır. Toplum kendi şehidim diyorsa kimse hayır diyemez. Devletin yetkisinde değildir bu. PKK'nin kimi şehit ilan edeceği onların bileceği iştir.

CEMEVLERİ TERÖR YUVASIDIR CEVABI

AKP'nin sözcüleri çıkmış, 'Cemevleri terör yuvası' diyor. Kimsin sen? Terör yuvası senin zihnin!

Süreç olur veya olmaz, barış mücadelemizden vazgeçmeyiz. Biz, demokratik çözüm, özgürlük ve kalıcı barışta ısrarlı olacağız

HDP ittifak yaptığımız bir parti değil, içinde olduğumuz bir parti, bir platformdur. Bu, asla tartışma konusu değildir

HALK O DUVARI YIKAR

Nusaybin'de sınıra yapılmak istenen duvar, her şeyden önce kaçak inşaattır. Belediyemizin yıkım yetkisi de var; yıkabilir. Halk izin vermez, yıkar.


idris-baluken-aciklama.jpg
 
 BDP'de kriz bitmiyor! Toplantı iptal

BDP'de genel başkanlık krizi sürüyor! Grup toplantısı iptal! Demirtaş görevi bırakıyor mu?

bdp-grup-toplantisi-iptal.jpg

-
Demirtaş'ı BDP'de kızdıran 2 gelişme

BDP'yi yakından takip eden Milliyet muhabiri Namık Durukan, Demirtaş'ı istifanın eşiğine götüren sürecin perde arkasını yazdı.
demirtas-neden-istifa-etti.jpg


Demirtaş'ın yeni göreviyle ilgili bomba iddia!

BDP'deki görevinden ayrılacağı konuşulan Demirtaş'ın siyasette yeni bir rota izleyeceği konuşuluyor.

demirtas-yeni-gorev.jpg



demirtas-gorevi-birakiyor.jpg