BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  SEÇİM

Demirtaş, Görmez'e sert çıktı! Seni nasıl koruyacak

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da konuştu. Demirtaş, zırhlı otomobil tartışmalarına ilişkin Görmez'e 'Zırhlı araç seni günahlardan nasıl koruyacak' diye sordu.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Bağcılar'da halka seslendi. Diyanet İşleri Başkanı'na zırhlı araba verilmesini eleştiren Demirtaş, "Sana özel zırhlı araba taktim edecekmiş. Peki bu zırhlı araç seni günahlardan nasıl koruyacak? Sevgili hocam sırat köprüsünden mercesesle geçilmiyor." dedi.

Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları:

Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum...AK Parti'ye oy veren insanların bir beklentisi vardı. Oy veren insanlar AK Parti yolsuzluk yapsın diye iktidara getirmedi. Halk AK Parti'yi iktidara getirirken adaletsiz davransın diyw oy vermedi. Kim ki bu ülkede faydalı bir iş yapmışsa biz destekledik. Ancak bir doğru atıldı diye yanlışların görmezden gelinmesi yanlış bir anlayış olur. Bu nedenle yağılan yolsuzluklar hoş görülmemelidir. Bunların kafası nasıl bir kafa biliyor musunuz? Biz o kadar yatırım gerçekleştirdik ülkeye, o nedenle biz yolsuzluk ve adaletsizlik yapabiliriz diyorlar.

"VİCDANLI BİR HAREKETİZ"

Biz vicdanlı bir hareketiz. Yaptığınız hizmetler için sağolun var olun. Ancak yolsuzluklarınızı sizin burnunuzdan getirmek bizim de borcumuzdur. Zulum yapmak kadar ahlaksızca bir şey olabilir mi? AK Parti'ye oy vermeyen herkes vatan haini ilan ediliyor. Yüce yaradan her birimizi farklı farklı yaratmış. Benim mezhebimden olmayan birine hakaret etmeye hakkım yok. Bütün dinler inançlar kardeş olsun eşit olsun. Yaw bu sadece HDP'nin programı değil. Allahın kelamıdır.

"ORDUNUN VE POLİSİN HARCAMALARINI YARIYA İNDİRİRSEK..."

Bir çiçek bahçesi gibi rengarenk olacağız. Eşit olacağız. Adil bir ülkede yaşayacağız. Ancak siz buna evet derseniz bu mümkün olacaktır. Açlık ve yolsuzluk sorununu çözmek için barışa ihtiyacımız var. Savaşın ortasında karnın doysa ne olur doymasa ne olur. Karnımız onurluca doymalıdır. Bizler barışı sağlarsak o zaman istihdam yaratmak kolay olur. Sadece ordunun ve polisin gereksiz harcamalarını yarıya indirsek, Türkiye'de işsiz tek bir genç kalmaz. Taşeron işçilerin hepsi kadroya alınır. Asgari ücret ise bin 800 liraya çıkar.

"ARAMIZDA BİNLERCE KADROSUZ ÖĞRETMEN VAR"

Aramızda binlerce kadrosuz öğretmen var. Aylık bin tl'ye öğretmenler çalışıyor. Bin TL saraydaki tuzlukların fiyatına tekabül ediyor. Öğretmenler 16 yıl neredeyse okul okuyorlar. Sen evladını 20 yıl okul okutuyorsun,
öğretmenlik gibi kutsal bir görev yapıyor.

"MAKAM ARABASI ÇEREZ PARASIDIR DİYENLERE SESLENİYORUM"

Makam arabası çerez parasıdır diyenlere sesleniyorum.Sizin yaşadığınız bu lüks hayatın karşısında yoksulların hayatını görüyorsunuz. Bu suç değil midir. Diyanet İşleri Bakanlığı'na sesleniyorum. Sana özel zırhlı araba taktim edecekmiş. Peki bu zırhlı araç seni günahlardan nasıl koruyacak? Sevgili hocam sırat köprüsünden mercesesle geçilmiyor.