BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.427,10
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş HDP'nin Köşk adayı mı?

Selahattin Demirtaş, HDP'nin cumhurbaşkanı adayının henüz belirlenmediğini söyledi.

Abone ol
Selahattin Demirtaş, HDP'nin cumhurbaşkanı adayının önümüzdeki birkaç gün içerisinde kamuoyuna açıklanacağını söyledi. Kendisine adaylıkla ilgili böyle bir sorumluluk verilmesi halinde bu tarihi görevden kaçmayacağını açıklayan Demirtaş, nihai kararın kendisine ait olmadığını söyledi.

Ahmet Hakan tarafından hazırlanıp sunulan CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk olan Selahattin Demirtaş çok önemli açıklamalar yaptı.
 
HDP kulislerinde adı sıkça "Cumhurbaşkanı adayı" olarak geçen Selahattin Demirtaş'a bu soru yöneltildi.
 
Ahmet Hakan, "Son zamanlarda çok duyuyorum. Bir haftadır söyleniyor. BDP'nin adayı belirlendi diyorlar. Kim diyoruz, Selahattin Demirtaş diyorlar. Siz ne diyorsunuz?" diye sorunca, Selahattin Demirtaş, bu konudaki teveccühler ve önerilerin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, "Bunun nihai kararını verecek olan ben değilim. Büyük bir bileşen bu çalışmaları yönetiyor. Arkadaşlarım bu konuda nihai olarak önerileri sunmaya başladıklarında heralde benimle ilgili yapılan önerileri de değerlendirecekler" dedi.
 
Demirtaş, isminin oldukça önde olduğunun hatırlatılması üzerine ise, "Benim de kulağıma geliyor" yanıtını vererek cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak baktığının sinyallerini verdi.