BIST 9.736
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.422,92
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş Facebook'ta partilere seslendi: Sandık güvenliğini birlikte sağlayalım

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Facebook'ta canlı yayınla soruları yanıtladı. Demirtaş, diğer siyasi partilere seslenip sandık güvenliğini birlikte sağlama çağrısında bulundu ve 1 Kasım'da sandıktan koalisyon çıkabileceğini söyledi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya ekibinin hazırladığı ve Facebook sayfasından canlı yayınlanan programda sandık güvenliğinin sağlanması için tüm partilerin ortak çalışması çağrısında bulundu.

Demirtaş, "Sandıkların taşınması üzerinden korku, panik havası yaymaya çalışıyorlar. Bizim rahat olmamız lazım. AKP'ye, CHP'ye, MHP'ye sesleniyorum, gelin bir araya gelip sandık güvenliğini hep birlikte sağlayalım" dedi.

Demirtaş, "Seçim günü en üst düzey yöneticilerimizi gönderelim. Birlikte sandık sandık denetim yapıp güvenliğini sağlasınlar. Diğer partilerle koordineli eşit bir çalışmaya hazırız" diye konuştu.

Facebook'ta yaklaşık 150 bin izleyiciye ulaşan programda Demirtaş, Yüksek Seçim Kurulu'nun sandıkları birleştirme kararlarının Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi.

Demirtaş, 7 Haziran'daki seçim sloganına da atıfta bulunup "7 Haziran'dan önce 'Seni başkan yaptırmayacağız' dedik ve yaptırmadık. Şimdi artık 'Seni başkan yaptırmayacağız'ın yerine başka bir şey söylememiz lazım" dedi.

1 Kasım genel seçimlerinden sonra yeniden bir koalisyon ihtimali gördüğünü belirten Demirtaş, şöyle devam etti: "Senaryoyu yüzde yüz kestirmek kolay değil ama artık bu defa koalisyon kurulacaktır. Saray bu kez engelleyemez. Koalisyonda hangi partiler olur bilemem ama biz de üzerimize düşeni yapacağız."

HDP Eş Genel Başkanı, can güvenliğine ilişkin bir soruya da şu yanıtı verdi:

"Hepimiz bir gün öleceğiz. Ama can güvenliğimiz için de tabi ki tedbirler alıyoruz. Ölüm korkusunu yenmeden böyle bir alanda siyaset yapmak mümkün değil. Biz gerekli tedbirlerimizi alarak çalışma yürütüyoruz."

HDP'nin seçim bildirgesini ve seçim sloganını 2 Ekim'de açıklaması bekleniyor.