BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.494,43
HABER /  SEÇİM

Demirtaş Elazığ Valisi'ne fena çattı!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Elazığ'daki seçim mitinginde, Elazığ Valisi'ne çok sert bir mesaj verdi...

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Elazığ'da seçim mitinginde konuştu.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Elazığ mitingindeki onuşması sırasında kalabalık arasında birinin fenalaşması üzerine ambulans çağrısında bulundu. Ancak alanda ambulans bulunmadığı bilgisini aldı. Bunun üzerine sinirlenen Demirtaş Vali'yi hedef aldı.

"KUDURANA KADAR YİYİN"

Demirtaş, Vali'ye hitaben "Bu alana bir ambulans bile göndermemişsiniz. Vali efendi bu da sana bir mesajımız olsun. Ölüm de var Allah'ın önünde hesap vereceğiz. Kudurana kadar yiyin" diye seslendi.

İşte o konuşmadan çarpucu satırlar:

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NA İSTİFA ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Böyle Diyanet İşleri Başkanlığı olur mu? Siyasete çalışan, mitinge Kuran-ı Kerim yetiştirmek için alel acele tek bir nüsha basan Diyanet, hepimizin inancına, hepimizin siyasi anlayışına, kimliğine saygılı olabilir mi? Sayın Diyanet işleri Başkanlığı'na çağrı yaptım, yineleyeyim; Bak seni harcıyorlar, senin yerinde olsam istifa ederdim. Onlar seni yalnız bıraktılar, sen de kendi ahiretini kurtar en azından, hepimiz öleceğiz bir gün. Hepimiz huzura gidip hesap vereceğiz. Bak, hırsızların, yolsuzluk yapanşarın yanında durma.

"HDP YOKSULLUĞU YAŞAMIŞ BİR PARTİDİR"

Size yoksul diyenler, siz atadan işçisiniz. Torunlarınızda işçi, yoksul olacak diyorlar. Türkiye de yoksulluğu bitirebilmek için yoksulluğu yaşamış olmak gerekir. İşte HDP yoksulluğu yaşamış bir partidir.

"EMEKLİ KART SAHİBİ OLMALIDIR"

Emekli olduktan sonra devlet sizlere neredeyse ölse de kurtulsa diyecek. Ama sizleri baştacı etmemek bu ülkenin utancıdır. Emekli asgari 1800 almalıdır ve sağlık, ulaşım hizmetleri ücretsiz olmalıdır. Emekli kart sahibi olmalıdır.

15-25 yaş arası tüm gençlerin cebinde genç kart olsun.

"7 SAAT MESAİ"

Mesai 7 saat olacak. Maaş düşmeyecek 1 saat bedeli olarak işveren 1 eleman fazla almak zorunda olacak ve istihdam sağlanacak.