BIST 9.530
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.473,45
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş: Devlet katil değil seri katil

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 'katil devlet' söylemini bir adım daha ileri taşıdı

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan yine çok sert açıklamalar gelmeye devam ediyor. Demirtaş, "Hrant'ın oğlu demişti, 'devlete katil diyorum ama diyemezsin diyorlar. Evet katil değil çünkü, seri katil. " dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Fatma Esen için Fatih'te bulunan Eruhlular Derneği'ne giderek taziyelerini iletti.

"DEVLET SERİ KATİL"

Demirtaş burada bir açıklama yaparak “Başbakan bunlara dahi tek bir cümle kurabilmiş değil, özür dilemiş değil. Diyarbakır patlamasından sonrada aynısını yaptılar. Ben oradaydım, gaz attılar, nefes alamadık. Yaralıları taşıyan arkadaşlarımız nefessiz kala kala yaralıları alandan çıkardılar. Neden yaptılar bunları, bak ikisinde de aynı şey oldu. Neden? Bunu yapanlar eğer hükümetin onayıyla yapmamışsa, neden tek bir sorumlu açığa alınmadı, soruşturma açılmadı? Neden? Ölü sayısının artmasında alana atılan gazın etkisi nedir? Bunların araştırılması lazım. Çünkü yaralılara o anda doktorlar müdahale etmeye çalışıyor. Sağ kalan insanlar bile nefes alamıyor, bırakın yaralı olanları. 'Nasıl katil dersin' diyorlar. Hrant'ın oğlu demişti, 'devlete katil diyorum ama diyemezsin diyorlar. Evet katil değil çünkü, seri katil. Katil demek yetmiyor, seri katil. Sürekli cinayet işlemeye devam eden ve bunu örtmeyi her seferinde büyük bir iştahla yapan bir devlet anlayışıyla karşı karşıyayız. Bunu değiştirmenin yolu nedir? Toplum acının etrafından birleşmelidir, halk. Devletin halka asla merhameti yok. Devleti yönetenlerin halka karşı asla merhamet duyguları yok. Ama insanlar olarak bizler tek yürek olabiliriz" ifadelerini kullandı.