BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 35,00
ALTIN 2.434,64

Demirtaş davasında Alman Elçi kapıdan çevrildi

Demirtaş davasında Alman Elçi kapıdan çevrildi

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki salonda hakim karşısına çıktı. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann'ın da aralarında bulunduğu bazı yabancı temsilciler, duruşmayı izlemek istedi. Güvenlik güçleri izin vermedi.

Demirtaş davasında Alman Elçi kapıdan çevrildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan ve güvenlik gerekçesiyle dosyası Ankara'ya nakledilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı dava Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki salonda başladı. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann'ın da aralarında bulunduğu bazı yabancı temsilciler, duruşmayı izlemek istedi. Güvenlik güçlerinin izin vermemesi üzerine, mahkeme girişinde fotoğraf çektiren Erdmann ve temsilciler daha sonra buradan ayrıldı. Demirtaş, iddianamenin Anayasa'ya aykırı bir şekilde hazırlandığını savunarak, okunmasını istemedi. Tutuklanmasına neden olan Anayasanın geçici 20 maddesinin Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesini talep etti.

Demirtaş davasında Alman Elçi kapıdan çevrildi

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda gerçekleştirilen duruşma öncesi polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Demirtaş'ın mahkeme salonunda hazır edildiği duruşmaya, sanık avukatlarının yanı sıra Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan ile çok sayıda milletvekili de katıldı.

Demirtaş davasında Alman Elçi kapıdan çevrildi

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann'ın da aralarında bulunduğu bazı yabancı temsilciler, duruşmayı izlemek istedi. Güvenlik güçlerinin izin vermemesi üzerine, mahkeme girişinde fotoğraf çektiren Erdmann ve temsilciler daha sonra buradan ayrıldı.

Demirtaş davasında Alman Elçi kapıdan çevrildi

Mahkeme Başkanı, duruşmada iddianamenin özetleneceğini söyledi. Bunun üzerine söz alan Demirtaş, iddianamenin Anayasa'ya aykırı bir şekilde hazırlandığını savunarak, okunmasını istemedi. İddianamenin, cevap verilecek türden olmadığını ileri süren Demirtaş, iddianameye konu suçlamaların önemli bir kısmının siyasi faaliyetlerinden ve TBMM'deki konuşmalarından ibaret olduğunu kaydetti.