BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,55
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş cezaevinden uyardı! Kaos getirir

Cezaevinde bir yılı geride bırakan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, verdiği röportajda erken seçim tartışmalarına ilişkin OHAL’de yapılacak bir seçimin kamplaşma ve kaosu derinleştireceği uyarısında bulundu.

Abone ol

Cezaevinde bir yılı geride bırakan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ülkede 7 Haziran’dan beri planlı bir otoriterleştirme sürecinin adım adım işletildiğine dikkat çekti.

Demirtaş, ezilen ve baskı görenler bir araya getirilerek ülkenin düze çıkarılabileceğini kaydetti.  HDP Eş Başkanı, “ABD ve Rus askerlerinin Rojava’da ne işi var' sorusunun cevabı şudur" diyerek, "Türkiye olarak siz orada olmayı kabul etmediğiniz için, Kürtlerle ittifak yerine Nusra vb. ile ittifak yapmayı tercih ettiğiniz için varlar" ifadesini kullandı.

OHAL'DE YAPILACAK ERKEN SEÇİM KAOSA GÖTÜRÜR: Tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden kendisine sorulan soruları yazılı yanıtlayan Demirtaş, erken seçim tartışmalarına ilişkin OHAL’de yapılacak bir seçimin kamplaşma ve kaosu derinleştireceği uyarısında bulundu.

HDP'DE YENİLENME OLABİLİR: Demirtaş, HDP’nin kongre sürecine yönelik olarak da “Kongre zemini aynı zamanda eksiklik ve hatalarımızla samimi bir yüzleşme ve doğru pratiği örgütleme fırsatıdır bizler için. Kongrede Eş Genel Başkanlık kurumu dahil, her düzeyde yenilenme olabilir. Hepimiz buna açık olacağız” mesajı verdi.Demirtaş'ın BirGün'den Sebahat Karakoyun'un yazılı olarak ilettiği sorulara Edirne F Tipi Cezaevi’nden verdiği yanıtlar şöyle:

AK PARTİ'YE OHAL SUÇLAMASI: Türkiye’de 7 Haziran seçimleriyle birlikte planlı bir otoriterleşme süreci adım adım işletiliyor. Tabii, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin önlenmesi aslında yeni bir demokratik ortak aklın hayata geçirilmesi için de fırsat yaratmıştı. Ama ne yazık ki AKP bunu kendi ajandasını hayata geçirebilmenin fırsatı olarak görerek OHAL’le birlikte bu yeni rejimin inşasına hız verdi.

TUTUKLANMAM BUNUN BİR PARÇASI: Tutuklanmamız da bunun bir parçasıdır. Durumun bu kadar vahim hale gelmesinde en büyük vebal de yargı kurumunundur. Anayasa Mahkemesi başta olmak üzere mahkemelerin büyük bir kısmı bu akıl dışı politikalara ya isteyerek ya korktukları için veya çaresizliklerinden dolayı destek oldular, oluyorlar. Onurlu yargıçların artık bu gidişata dur diyerek hukukun üstünlüğünü esas alan bir tutum sergilemeleri gerekir. Tabii esas görev muhalefettedir. Toplumsal ve geniş tabanlı bir muhalefeti örgütlemeden, bağımsız, tarafsız ve adil bir yargı da kendiliğinden ortaya çıkmaz, çıkamaz.

ERKEN SEÇİM UYARISI: 16 Nisan’da sandığa yapılan müdahaleler, OHAL koşulları dikkate alındığında bu koşullarda gidilecek bir seçim çözüm getirir mi sorusuna Demirtaş şu yanıtı verdi: Tam tersine kamplaşmayı ve kaosu derinleştirir. Eşit ve özgür bir ortamda yapılacak adil seçimleri AKP kazansa bile, bu elbette meşru olacaktır ve çözüm üretebilir. Ancak mevcut koşullarda kim kazanırsa kazansın çözüm üretemez.

Selahattin Demirtaş yine reddetti

Selahattin Demirtaş hakkında beraat kararı!

Başak Demirtaş: Eşim tutuklanacağını aylar öncesinden biliyorduBaşak Demirtaş: Eşim tutuklanacağını aylar öncesinden biliyorduBaşak Demirtaş: Eşim tutuklanacağını aylar öncesinden biliyorduBaşak Demirtaş: Eşim tutuklanacağını aylar öncesinden biliyorduHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN