BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82
HABER /  MEDYA

Demirtaş Cemil Bayık'ın ağzıyla konuştu

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Suruç patlaması sonrası teşkilatlara kendi güvenliklerini sağlaması talimatı veren Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi.

Abone ol

Suruç'ta 31 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı kaleme alan Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Demirtaş'ı sorumsuz davranmakla suçladı.

Türkiye'yi sarsan korkunç olayı köşesinde ele alan Selvi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın silahlanma çağrısına tepki gösterdi.

IŞİD'İ ABD İCAT ETTİ

"IŞİD'i Irak'ı işgal eden, Suriye'nin kan deryasına dönmesine göz yuman ABD icat etti" diyen yazar, bu örgütün arkasında ABD'nin işgalinden sonra Irak yönetiminden uzaklaştırılan Sünni Araplar'dan oluşan sosyolojik bir zeminin olduğuna işaret etti.

AK PARTİ'Yİ SUÇLU İLAN ETMEK İŞLERİNE GELİYOR

ABD'nin yıllarca El Kaide üzerinden Afganistan ve Irak'ı işgal ettiğine dikkat çeken Selvi'ye göre şimdi de IŞİD üzerinden başta Suriye-Irak hattı olmak üzere bölge dizayn ediliyor. HDP ve PKK'nın yeni plandaki rolünü ise yazar böyle açıklıyor:

"HDP ve PKK temsilcileri ise bunun farkında. Bu dizayn onların işine geliyor. Rojova'da kantonlar oluşturdular. ABD dururken, Türkiye'yi ve AK Parti'yi suçlu ilan etmek işlerine geliyor. Hem ABD ile ittifakları bozulmuyor hem de iç politikada Kürtleri yanlarında tutabilmeleri için AK Parti gibi bir düşman üretiyorlar."

DEMİRTAŞ AYNI DİLİ KULLANMAMALIYDI

Yazar daha sonra Cemil Bayık'ın ağzıyla konuşmakla suçladığı Demirtaş'ı böyle eleştirdi:

"Cemil Bayık ne demişti: ”Tüm halkımız silah almalı, bu temelde kendini eğitmeli ve örgütlemeli”
Bayık, nasıl savaşılması konusunda da talimatlar yağdırmıştı:
“DAİŞ ve sömürgeci tüm güçlerin her türlü saldırılarına karşı köylerde, kentlerde, mahallelerde yer altı sistemi, tüneller, mevzi sistemi geliştirilmeli. Köyünü, kentini mahallelerini terk etmemeli, yaşam olacaksa da kendi topraklarında, ölüm olacaksa da kendi topraklarında olmalı”

Selahattin Demirtaş ne diyor?
“Artık halkımız kendi güvenliğini almak durumunda. Tüm il ve ilçe teşkilatlarımız kendi güvenlik tedbirlerini almalıdırlar”

GÜN BİR KEZ DAHA İTİDAL ÇAĞRISI YAPMA GÜNÜYDÜ

Silahlı mücadeleyi seçen Cemil Bayık ile siyasi mücadeleyi seçen Selahattin Demirtaş aynı dili kullanmamalıydı.
Türkiyelileşme açılımı ile yüzde 13 oy alınmasını sağlayan Selahattin Demirtaş, Türkiye'ye yönelik silahlı saldırıları yöneten Cemil Bayık'tan farklı davranmalıydı.
Seçimden önce Diyarbakır'daki patlamadan sonra itidal çağrısı yapan Demirtaş, burada silahlanma çağrısı yapmamalıydı.
Cemil Bayık'ın ağzıyla değil, Türkiyelileşme diliyle konuşmalıydı.
Gün bir kez daha itidal çağrısı yapma günüydü."