BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş: AKP’nin sponsoru bu beyefendiler!

Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kapybettiği faciaya dahne olan rezidans inşaatını ziyaret eden HDP lideri Selahattin Demirtaş "AKP’nin sponsoru bu beyefendiler" dedi...

Abone ol

İstanbul Mecidiyeköy’deki rezidans şantiyesinde meydana gelen kazada yaşamını yitiren işçilerin arkadaşlarını ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, burada yaptığı açıklamada hükümeti eleştirerek, ’Bir defa da çıkın onurluca istifa edin, işçilerden özür dileyin. Bu mezar taşını dikenler bilsinler ki bu dünyayı size dar edeceğiz’ dedi.
 
10 işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan asansör kazasının yaşandığı inşaata gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki grup, yaşamını yitiren işçilerin ailelerini ziyaret etti. HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ve HDP ile DBP’li yöneticilerinin eşlik ettiği Demirtaş’ı işçiler, ’Taşeron çalışmak ölüm demektir’, ’Taşeron sistemi yasaklansın’, ’İnşaat işçisi köle değildir’ sloganlarıyla karşıladı. 

"HÜKÜMET VE PATRONLARIN REZİL AÇIKLAMASI"
 
İşçilerin ölümüyle sonuçlanan büyük şirketlerin AKP sponsoru olduklarını ve bu şekilde palazlandığına dikkat çeken Demirtaş, ’Patronların yaptıkları açıklamalar, hükümet kanadından gelen açıklamalar bu ölümlerin acısını kat be kat arttıran rezil açıklamalardır. Sizin daha fazla para kazanmanız için, daha lüks yatlarda, katlarda kalabilmeniz için bu işçiler burada katledilirken siz çıkıp ’şirketimizin adının kirlenmesine izin vermeyeceğiz’ diyecek kadar vicdanınızı yitirmişsiniz.” dedi.

"ŞİRKETİNİZ 50 BİN DEFA BATSIN!"
 
Gökdelen ve kulelerin işçiler için mezar haline geldiğini ifade eden Demirtaş, ’50 bin defa sizin şirketiniz batsın. Bu kuleler işçilere mezar olmuş. Bu kuleler toplu mezarların mezar taşı gibi. Sanki Türkiye’de ilk defa iş cinayeti işleniyormuş gibi hükümet ’araştıracağız, eksiklik varsa tedbir alacağız’ diyor. Aynı pişkin açıklamaları Soma’da da yapmadınız mı? Bir defa çıkın parton olarak onurluca ’şu kuleler batsın da bir işçi kardeşim ölmeseydi’ diyecek kadar insan olun.

"AKP'NİN SPONSORU BU BEYEFENDİLER!"

İnşallah bir gün siz bu inşaatlarda çalışacak hale gelirsiniz. O zaman işçi olmanın ne demek olduğunu anlarsınız. Bu beyefendiler AKP’nin sponsoru. Hükümetten arkaları sağlam. Tabii niye işçi güvenliğine para harcasın ki. Biz gücümüz yettiğince emekçinin yanında olacağız. Bir kez daha hepimizin başı sağ olsun.’ şeklinde konuştu.
 
DİSK Genel sekreteri Arzu Çerkezoğlu da, ’İşçilerin canına kast eden bu sermeye düzeninde apaçık bir kaza daha gördük. Somada yaşananlar nasıl ki tesadüf ya da kader değilse, bugün burada yaşananlarda aynı şekilde kaza değil cinayettir’ dedi.