BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  SEÇİM

Demirtaş AK Parti'nin en büyük hatasını açıkladı!

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş olaylarla başlayan Erzurum mitinginde halka seslendi. Demirtaş'ın gündeminde yine hükümet vardı.

Abone ol

ERZURUM'da konuşan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş halka seslendi. Demirtaş'ın gündeminde mitingi öncesi Erzurum'da çıkan olaylar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu vardı. AK Parti'nin 'en büyük hatasını' açıklayan Demirtaş, ' AKP iktidarı bütün devleti kendi kontrolü altına almış durumda. Devlet partilerin değil hepimizin ortak malıdır. Bir partinin işi devleti ele geçirmek olamaz. AKP’nin en büyük hatası bu oldu.' dedi.

Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları...

'AKP'NİN EN BÜYÜK HATASI İŞTE BU'

AKP iktidarı bütün devleti kendi kontrolü altına almış durumda. Devlet partilerin değil hepimizin ortak malıdır. Bir partinin işi devleti ele geçirmek olamaz. AKP’nin en büyük hatası bu oldu. Devleti kendi malı mülkü gibi görüyorlar. Her yerde. Sadece Ankara’da değil. Devlete ait ne varsa bizimdir AKP’nindir diyorlar. İşte bu halkın birbirine karşı kışkırtılmasının en büyük sebebidir.

MİTİNG ÖNCESİ ERZURUM KARIŞTI!  

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bugün saat 13.00’de yapacağı İstasyon Meydanı’ndaki miting için partililer hazırlık yaparken olaylar çıktı.

Miting alanı yakınanda toplanarak, HDP’ye Erzurum’da miting yaptırmayacaklarını söyleyen gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Çevre illerden takviye gelenlerle 4 bin polisin görev yaptığı HDP mitingi öncesi, gerginlik çıktı. Miting alanına yakın bölgedeki ev ve işyerleri Türk bayraklarıyla donatılırken, ellerinde ve sırtlarında Türk bayrakları olan yaklaşık 1000 kişilik grup, saat 10.00 sıralarında slogan atarak yürüyüşe geçti.  ’Burası Erzurum, Erzurum’dan çıkış yok’ sloganları atarak yürüyen göstericilere polis engel olmak istedi.

 

81 vilayetin her köyünde devlete ait ne varsa bizimmdir diyorlar. İşte bu en büyük ayrımcılık. Halkın birbirine karşı kışkırtılmasının en büyük örneğidir.

'EY KENDİNİ SULTAN SANAN...'

 AKP'ye oy verenler düşmanımız değildir. Sandık, hükümetler yanlış yaptığında cezalandırmak için vardır. AKP'yi, Erzurumlu kardeşlerim cezalandırmaya var mı? Evet demekle olmaz ona mesaj vermemiz lazım. 'Ey kendini sultan sanan, senden de ben de büyük var' demek lazım.

'BİZE AKIL VEREN DE TALİMAT VEREN DE SİZSİNİZ'

HDP'nin barajı aşmaya çalışmasını demokrasiye darbe gibi değerlendiriyorlar. Bizim hakkımız olan oyları, parlemontoya taşıyacağımız oyları hırsızlık yoluyla ele geçirmek istiyor. Bu onlara göre demokratik; ama bizim mücadelemiz demokratik değil. Biz kimseden talimat almayız. Bize aklı veren talimatı da veren de sizsiniz. Bak Kenan Evren gitti barajını da anayasasını da arkasından göndereceğiz.

MEYDANLARDA BİZİ HEDEF GÖSTERİRLERSE...

Yaptıkları provokasyonlara bakmayın. Erzurum’da herkes bizim kardeşimizdir diyeceksiniz. Kışkırtanlara bakmayın onlar Erzurum’u temsil etmez. 7 Haziran’da sandıktan Erzurum’un barışı çıkacak.  Hamdullah Yüce arkadaşımız işkence edilerek infaz edildi. Ülkenin Cumhurbaşkanı Başbakan bizi hedef gösterirse bunlar olur. 3 günümüz kaldı. 3 gün daha provokasyonlara mahal vermeden çalışmamızı sürdüreceğiz. Şimdi HDP barajı aştı diyorlar. Keşke içimiz rahat olsaydı. Ama sakın ola ki baraj aşılmıştır rehavetine kapılmayın. İkna olmayanları ikna etmemiz lazım. Panik halinde tutuşmuşlar ellerinde bir şey olmadığı için bize karşı yalan ve iftiraya başvuruyorlar.

'BİZE SALDIYORLAR'

Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Belediye başkanı... Çıktıkları bütün kanallarda üzerimize saldıryorlar. HDP barajı geçmek istiyor diyorlar. Evet istiyoruz Bu bizim demokratik hakkımız. Hep birlikte kardeşçe yaşayacağımızı göstermek için parlamentoya gitmek istiyoruz. Birlikye yaşalım, yeni anayasa yapalım diyen bir partiyi engellemek için neden bu kadar uğraşırlar? Bunların derdi AKP'nin saltanatıdır. Biz de bu saltanatı 7 Haziran'da bitireceğiz.

'SOKAKLARA ÇIKMAYIN'

Bütün ezilenler gözlerini bize dikmişse, biz de önümüzdeki 3 günü sabırla geçireceğiz. Kutlamalar adına sokaklara çıkmayacaksınız. Sayım işlemlerini, sandıkları bırakmayacaksınız. Kutlama var diyerek sizi sokaklara çağıranlara inanmayın. Kutlama adı altında sandıkları boş bırakırsanız hırsızlara fırsat vermiş olursunuz. 8'inde inşallah hep birlikte şölen yapacağız. Ama 7 Haziran akşamı dikkatle çalışmaların başında olmamız lazım.