BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.425,40
HABER /  GÜNCEL

Demirören'den bomba açıklamalar

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören LİG TV'ye konuştu, gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar yaptı.

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, merak edilen soruları yanıtladı. İşte Yıldırım Demirören'in Lig TV'ye yaptığı açıklamalar:

İnönü Stadı'nın son durumu nedir? Kazma ne zman vuruluyor?

Bu hafta içive ya önümüzdeki hafta içi anıtlar Kurulu'na gidilecek... Anıtlar Kurulu'nun vereceği karara göre Haziran ayında kazma vurulucak... Stadı yap-işlet-devret şeklinde yapmayı planlıyoruz... Bütün stadın etrafında yaklaşık 200 tane loca olacak... Stadımız yaşam merkezi şeklinde olacak. Senede 250 gün kullanılacak şeklinde yapmayı planlıyoruz..

Önce Schuster mi geldi yoska Quaresma ve Guti transferleri mi geldi? Neye göre transfer oldu?

Önce Schuster geldi. Ondan sonra transferlerimiz geldi. Schuster isminin gelecek oyuncularda büyük etkisi oluyor... Devre arasında da gelecek oyuncular en az Quaresma ayarında olacak... Forvet ihtiyacımız var... Bir haftadır

DEVRE ARASINDA TRANSFER OLACAK

Beşiktaş bir kaç haftadır çok iyi. Ondan önce Schuster'e "Bu takım neden kötü oynuyor" diye sorgunuz oldu mu?

Hocamızla konuştuk. Neden böyle oluyor diye düşündük. Hocanın sisteminin oturmamasının sıkıntısını biraz yaşadık. Türkiye'de sezonu en erken açan biziz. En çok maç yapan takım biziz. Bu düşüş olacaktı. Beşiktaş'ın Avrupa başarısına bakarsanız durumu çok iyi. Tarihinin en iyi Avrupa dönemi şu an. Dediğim gibi transfer ihtiyacımızı karşılayacağız. Devre arasında transferlerimiz gelecek.

Daha önce Del Bosque'de hata yaptm dediniz. Böyle bir hata Schuster'de de olur mu?

Böyle bir şey olamaz. Schuster'le devam etmek istiyoruz. Başarı kadar yüzde 50'de şansa ihtiyacımız var tabii.

Aziz Yıldırım'la küs müsünüz?

Biz hepimiz kader arkadaşıyız. Bizim ömrümüz kelebekten kısa. İlk 45 dakika 'Büyük başkan', ikinci 45 dakika 'Yönetim istifa' sesleri gelebiliyor. Biz kulüpler birliğinde tepkimiz koyduk. Dargınlığım söz konusu değildir.

Bursaspor taraftarını stada alma kararını verdiniz. Sizce bu doğru muydu?

Biz sayın yazıcıyla çok konuştuk. Biz aramızdaki dargınlığı bitirelim dedik ve kapımızı açtık. Ancak bunun esas iznini İl Güvelik Kurulu veriyor. Seyircilerin stada gelmesi lazım. Diğer türlü futbol kaybeder. Ceza alacağımız konuşuluyor. Bu cezayı almak problem değil. Ceza alalım. Ancak Türk futbolu kaybeder. Ceza verince o olayları çıkartan kişilere zafer kazandırmış oluyorsunuz..

PARAMI GERİ ALACAĞIM

Bu kadar büyük paralarla transfer yapıyorsunuz. Beşiktaş'ın mali durumu nedir?

Beşiktaş'ın geleceği en sağlam kulüptür Fulya projemiz hiç bir kulüpte yok. Mali yapımız çok iyi bir durumda. Kulübe 93 milyon TL vermişim, bu parayı gidip dışarıdan da alabilirdik ama o zaman buna önemli bir faiz ödemekte zounda kalırdık. Şartlar gerektirdiği için ben kulübe para vermek zorunda kaldım. Avrupa futbolu çökmüş durumda mali açıdan bu yüzden başkanların da para vermesi bazen doğal karşılanmalı. Ben paramı geri alacağım o cocuklarımın rızkı.

En büyük hayaliniz nedir?

Stadın yapılması. En büyük hayalimiz o. Firmalarda konuştuk. En geç 1 buçuk sene içinde stadımızı yapabiliyoruz. İkinic hayalim de Avrupa Ligi şampiyonluğu... Kadromuz çok iyi çalışıyoruz.

Guti'nin durumu nedir? Medyada kötü yönleri çıkmaya başladı.

Guti'yle bizim yaptığımız mukaveleye göre Ocak'ta para alacak. henüz para vermedik ona. Guti Türk futboluna çok şey katacak. Tecrübesi ve tekniğiyle Türk futbolunda herkesin örnek alması gereken bir futbolcu. Onun kötü yönlerini çıkarmaktansa iyi yönlerini çıkarmak doğru olur. Bence herkes onu örnek almalı futbol açısından.

Şampiyonluk yolundaki en büyük rakibimiz kendimiziz. Biz en yi takımız. Yönetim, teknik ekip futbolcular ve taraftar olarak hata yapmazsak şampiyon oluruz. Yıldızların korunmasının yanındayım. Bu sene hakemler çok iyi. Her şey şu ana kadar çok iyi gidiyor. Bir temizlik yapıldı.


FATİH TEKKE KULÜPTEN GÖNDERİLİYOR MU? BAŞKA HANGİ İSİMLER ALINACAK HANGİLERİ GÖNDERİLECEK? CEVABI BİR SONRAKİ SAYFADA
[PAGE]



FATİH TEKKE KENDİSİNE KULÜP ARAYACAK

Transfer durumu nedir şu an Beşiktaş'ta?

Transferde görüştüğümüz oyuncular var ama anlaşmadan açıklamamız mümkün değil. Biz borsaya tabiyiz. Biz büyük transferleri cüzi rakamlara yaptık. Tabata’nın transferinden de pişman değiliz. Tutmadı mı tutmuyor. Sadece bizim için değil Türkiye’ye gelen yabancılardan bir 11 yapsanız dünya şampiyonluğuna oynar. Kimler geldi ama tutmadı mı tutmuyor. İşte Ersan gibi bir oyuncu alıyorsunuz herkes soruyor “Sözleşme yapacak mısınız?” diye. Belli olmuyor bu işler.

Gözüken bir forvet eksikliğimiz var ama Bobo sakat, Nobre sakat. Bunları da unutmayalım. Fatih Tekke tutmadı, görünen o. Fatih’e izin vereceğiz ve kulüp arayacak kendisi. Böyle bir değeri yok etme lüksüne sahip değiliz. Gerekli kolaylığı kendisine göstereceğiz."

Schuster'le sözleme uzatacak mısınız?

Schuster'le 2 senelik sözleşmemiz var. İki taraflı oturulur konuşulur zamanı geldiğinde sözleşme yenilenir veya yenilenmez. Ben hiçbir hocayı göndermek istemezdim ama şartlar öyleydi ama ağzım yandı artık kolay kolay hoca göndermem...

Maç günü ne yaparsınız? Bir uğurunuz var mıdır?

Annemin duası vardır. Onun dışında bir uğurum yok.

Şeref tribününde maç izlemek nasıl bir duygu?

Şeref tribününde olmak zor. Sevinemiyosunuz. Üzülemiyorsunuz... Oyuncuya bağırıp doğru pas ver diyemiyosunuz... Kötü.

Çok büyük tepkiler aldınız. Bu tepkiler bir anda kesildi. Sizce ne etkiledi?

Ben o tepkilerin gerçek Beşiktaşlıların yaptığını düşünümyorum. Seçim döneminde gelen tepkilerdi. Bu yüzden provakasyon olduğunu düşünüyorum. Tabii transferlerin de etkisi var. O tepkilerin provakasyon olduğunu düşündüğüm içi dik durdum.

Zirvede Anadolu takımlarının olması sizi rahatsız ediyor mu? Ya da size göre gelip geçici mi?

Rekabet olmazsa başarı gelmez. İnşallah Bursa'nın, Kayseri'nin başarısı devam eder. Onlar başarılı oldukça rekabet artar. Siz de gerçek başarıya ulaşırsınız. Şu an bana göre ligin en iyi top oynayan takımı Beşiktaş ve Trabzonspor'dur.

Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı var mı?

Var. Bana göre yüzde 50 ihtimalle Beşiktaş bu sene şampiyon olur. Geçmişt bunun örnekleri var. Çok büyük puan farkları olduğu durumlarda şampiyon olan takımalr var.

Her Beşiktaş taraftarı yılda 10 dolarlık bir lisanlı ürün almış olsa. Kulübe senelik 100 milyon dolarlık getirisi olur. Sadece 10 dolar. Bu forma olur fincan olur çakmak olur. Senede sadece 10 dolarlık bir alışveriş bize inanılmaz bir gelir getirir. Bu kendi takımına sahip çıkmaktır.

Yapılan transferlerde cefayı Cengiz Bey'le Serdal Bey çekti doğru mudur?

Ben son imza aşamasında gittim. Bütün işlerle onlar koşturdular. Ancak bu bir ekip işidir. Herkes çalışıyor. Biz basketbola da yatırım yapmayı düşünüyoruz. Örneğin Iverson'ın Beşiktaş'a gelmesi sayı atmasından çok Beşiktaş'ın reklamı için çok önemli bir transfer.

Niye bu kadar Gaziantepspor'dan futbolcu alış-verişi var?

Kaliteli oyuncular vardı. Bu sadece Gaziantepspor için değil. Dört büyüklere futbolcu yetiştiren birçok Anadolu kulübü var. Denizlispor, Samsunspor daha birçok takım var. Sadece Beşiktaş'a bakmamak lazım. Her kulüp bu transferleri yapıyor.

Holosko'yla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Holosko'yla ilgili tartışmaya gerek yok. Holosko kondisyon eksikliği yaşadı. Hiçbir oyuncu bilerek kötü oynamaz. Holosko mükemmel bir oyuncu değil ama elinden gelenin en iyisini yapan bir oyuncu. Holosko'nun bir açıklaması var; "O golü kaçırdım diye bana çok tepki gelir mi diye korktum"... Beşiktaş'ta forma gityen oyuncunun ayağının titreyerek sahaya çıkmaması lazım. Geçmişi hemen unutmamak lazım. Holosko'nun yaptıklarını kimse unutmamalı.

Çarşı gurubuyla aranız nasıl? Kırgın mısınız?

Ben bu ailenin büyüğüysem, onlarda benim çocuklarımsa tabii ki kırgınlıklar tartışmalar olacaktır. Ama büyütülecek bir şey değil.

En son en söylemek istersiniz?

Türk futbolunda birlik beraberlik olması taraftarıyız. Şampiyon olacağımızı düşünüyorum