BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Demirel'in memleketi İslamköy'e ziyaretçi akını

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatının ardından İslamköy'e gelen vatandaşlar, Demirel'in mezarını ve Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ni ziyaret ediyor.

Abone ol

ISPARTA'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy Mahallesi, Demirel'in vefatının ardından en yoğun günlerini yaşıyor. İslamköy'e gelenler ilk olarak Çalca Tepe'de bulunan Anıt Mezar'a gidiyor.

Mezarı ziyaret ederek dua edenler, taziye defterini imzaladıktan sonra Süleyman Demirel Külliyesi'ne gidiyor. Demirel'in kardeşi Şevket Demirel tarafından yaptırılan ve içinde cami, müze, belge merkezi gibi bazı yapıların bulunduğu külliyede en çok ilgiyi Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi çekiyor.

Demirel'in memurluktan cumhurbaşkanlığının sona erdiği döneme kadar kullandığı eşyaların sergilendiği müzede Türkiye'nin siyasi tarihine adeta yolculuk yapan ziyaretçiler, geçmişteki birçok olayın fotoğraf ve belgelerini görme imkanı buluyor.

Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi Müdürü Osman Siviloğlu, yaptığı açıklamada, müzenin geçen yıl Demirel'in de katıldığı bir törenle açıldığını söyledi. O günden bu yana müzenin tanınırlığının her geçen gün arttığını dile getiren Siviloğlu, Demirel'in vefatının ardından bu tanınırlığın daha da arttığını kaydetti.

Demirel'in cenaze törenine katılan binlerce kişinin külliyeyi, özellikle de müzeyi gezdiğini bildiren Siviloğlu, müzedeki yoğunluğun törenin ardından da devam ettiğini anlattı.

Anıt mezarı ziyaret edenlerin mutlaka müzeyi de görmeye geldiğini ifade eden Siviloğlu, "Gelen ziyaretçilerin istatistiğini tutmuyoruz. Bu nedenle net bir sayı vermemiz mümkün değil ama Demirel'in vefatının ardından müzeyi ziyaret edenlerin sayısı hatırı sayılır derecede arttı. Sadece dün bine yakın kişinin müzeyi ziyaret ettiğini düşünüyoruz" dedi.

Siviloğlu, müzenin haftanın 7 günü de açık olduğunu sözlerine ekledi.