BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

Demirel'in cenazesinde fötr şapka sattılar

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cenazesinde ilginç bir olay yaşandı. Bir seyyar satıcı Demirel'le özdeşleşmiş olan 'fötr şapka'lardan sattı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Ankara'da düzenlenen devlet töreninde, Demirel'in naaşının geçişi esnasında, bir seyyar satıcı geçiş alanının yakınında fötr şapka sattı.

Sosyal medyada Demirel'in cenazesine ilişkin en ilginç karelerden biri olarak paylaşılan 'fötr şapka'lar, vatandaşların da ilgisini çekti.  Farklı renk ve boylardaki şapkaları inceleyen vatandaşlar şapkalardan satın aldı.

Öte yandan seyyar satıcının Demirel için atkı da yaptırdığı gözlendi.

Demirel'in naaşı kalabalıklar içinde taşındı.

demirelin-cenazesi-fotr-sapka-satti-1.jpg 

demirelin-cenazesi-fotr-sapka-satti-2.jpg

demirelin-cenazesi-fotr-sapka-satti3.jpg

ERDOĞAN: İSLAMKÖY'DEN ÇIKTIĞINI HİÇ UNUTMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için TBMM'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada ''İslamköy'den çıktığını hiç unutmadı, aksine hep gururla ifade etti'' dedi.

Erdoğan, törendeki konuşmasında şunları söyledi:

Başta ailesi olmak üzere herkese baş sağlığı diliyorum. Rahmetli Demirel yarım asır boyunca devlet kademesinin her  bölümünde hizmet vermiştir. Canlı bir tarihti. Yer yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler. Demirel kendine has tarzı olan bir devlet adamıydı.

erdoğan-3.jpg

Isparta'dan, İslamköy'den çıktığını hiç unutmadı, aksine hep gururla ifade etti. Milletle güçlü bir bağıydı bu... Bu alanda ayakta kalmak, kalıcı olmak öyle kolay değildir. Milletin dilini yakalamak kolay değildir. Bunun için de milletle aynı dili konuşmanız gerekiyor. Demirel işte tüm bu vasıfları üzerinde toplayan bir isimdi.

İsmini dahi marka haline getirmiş bir siyasetçinin hatırasına saygı göstermek  bir vecibedir.
Ülke için gittiğim bir çok yerde hizmetlerinin hizmetine rastladığımı birisimdir. Güniz Sokak'taki evi bundan sonraki nesillere onu yaşatan eserler olacaktır. Belgeleriyle adete arşiv olmuş Güniz Sokak'ta bundan sonra gençliğin hizmetine sunulacak bir gelecek herkese yol açıcı olacaktır. Bir kez daha ailesinin ve ülkemizin başı sağ olsun diyorum.

TÖRENE KİMLER KATILDI?

Meclis'te düzenlenen törene, Demirel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu'nun bazı üyeleri, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, eski meclis başkanları Köksal Toptan, İsmet Sezgin ve Hikmet Çetin, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ahmet Özal ile çok sayıda Demirel'in birlikte siyaset yaptığı isimler de katıldı.

Aralarında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ve eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov, Ukrayna Parlamentosu Millletvekili ve Kırım-Tatar Meclis'i eski Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'in de olduğu çok sayıda yabancı ülke temsilcisi de törende hazır bulundu. 

Törene katılan Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul ve Ankara Metropoliti Yusuf Çetin, gazetecilerin sorusu üzerine, Demirel'in arkadaşı olduğunu belirterek, "Allah rahmet eylesin,  ruhu şad olsun" dedi.

NAAŞI KOCATEPE CAMİSİ'NE GÖTÜRÜLDÜ

1 yaşında yaşamını yitiren ve 6 dönem Isparta milletvekilliği yapan Süleyman Demirel için Meclis'teki törene yoğun katılım oldu. Şeref kapısı merdivenleri tamamıyla doldu, Meclis binasının pencerelerinden de töreni izleyenler olduğu görüldü.
      
Devlet törenine halkın katılmasına izin verilmezken, gelen vatandaşlar, Meclis kapısından Kocatepe Camisi'ne yönlendirildi.

Demirel'in naaşı, Meclis'de düzenlenen törenin ardından top arabasına konuldu. Siyasiler, yakınları ve vatandaşların katılımıyla oluşturulan kortej eşliğinde cenaze Kocatepe Camii'ne götürüldü. 

Kortej Atatürk Bulvarı, Meşrutiyet Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi güzergahını izleyerek Kocatepe Camii'ne ulaştı.

 

Memleketi Isparta’dan getirilen gül suyu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in naaşı için oluşturulan kortejin önündeki araçtan havaya püskürtüldü.

 

Öte yandan, Demirel'in naaşının geçtiği güzergahta bir seyyar satıcının fötr şapka satması dikkat çekti.

Devletin zirvesi, TBMM'den sonra Kocatepe Camii'ndeki törene de katıldı.

 

fffffff.jpg

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cenaze namazı Kocatepe Camisi'nde kılındı. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katıldı.

 

Binlerce vatandaşın katıldığı namazın ardından Demirel'in naaşı cenaze arabasına konularak Esenboğa Havalima'na doğru harekete geçti.