BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
HABER /  GÜNCEL

Demirel'in cenazesi son yolculuğuna uğurlandı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, memleketi İslamköy'de toprağa verildi. Demirel'i son yolculuğuna siyasilerin yanı sıra Türkiye'nin her köşesinden gelen binlerce kişi uğurladı.

Abone ol

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, doğup büyüdüğü baba ocağı Isparta'nın Atabey İlçesi’ne bağlı İslamköy’de son yolculuğuna uğurlandı. Süleyman Demirel, cenaze namazının ardından anıt mezar yapılan Çalca Tepe'ye defnedildi.

Demirel'i son yolculuğuna siyasilerin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi uğurladı. Liderler, izdiham nedeniyle camide yerlerini alırken oldukça zor anlar yaşadı. 

Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı.

CENAZEDE PROTOKOL KRİZİ

Demirel'in cenazesi Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de Şehriban Hatun Camii'nin avlusuna getirildi. Öğle namazı sonrası cenaze namazı için protokol üyelerinin avluya gelmesi sırasında izdiham ve kargaşa yaşandı. 

GÖREVLİLER UYARIDA BULUNDU

Cenaze namazı için avluya TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu alana geldiği sırada yerlerine güçlükle geçti. Görevliler yer açmaya çalışırken, liderler kalabalık arasında kaldı. İzdiham sebebiyle panik yaşanınca görevliler uyarı anonsu yapmak zorunda kaldı.

 aa_picture_20150620_5675381_web.jpg
DOKTORU AYLİN CESUR'UN GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Demirel için İslamköy'deki Şehriban Hatun Camisi avlusunda cenaze töreni düzenlendi. Demirel'in doktoru Aylin Cesur, gözyaşlarına hakim olamadı.

aa_picture_20150620_5674693_web.jpg 

DEMİRELİN CENAZESİNDE ŞAŞIRTAN DETAY

Demirel için kazılan mezar alanının başındaki bir detay dikkatlerden kaçmadı. Defin sırasında Adana'dan getirtilen mümbit toprağı, Çatalca baraj suyu ve Seyhan toprak barajı suyu Demirel'in mezar toprağına ilave edilecek.

emirel-adana-toprak.jpg

DEMİREL'İN VEFATIYLA ORTAYA ÇIKAN 'DEVLET GELENEĞİ'

Demirel'in vefatıyla bugüne dek pek de bilinmeyen bir devlet geleneği ortaya çıktı; yaşayan cumhurbaşkanlarının her biri için Cumhurbaşkanlığında bir büro faaliyet gösteriyor. Son bir yılda, Kenan Evren ve Demirel'in vefatıyla 7'inci ve 9'uncu büro kapanmış oldu. 

TEK İSTİSNA TURGUT ÖZAL'DI

Cumhurbaşkanlığı idari ve Mali İşler Bölümü'ne bağlı bürolar, cumhurbaşkanlarının görev sırası ile anılıyor. Kenan Evren için 7'inci, Süleyman Demirel için 9'uncu, Ahmet Necdet Sezer için 10'uncu ve Abdullah Gül için de 11'inci büro kuruldu. Tek istisna ise 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dı. Görevi sürerken hayatını kaybettiği için Özal için cumhurbaşkanlığında 8'inci büro kurulamadı.

CENAZE ALANINDA FÖTR ŞAPKALAR VE DEMİREL ATKILARI SATILDI

Cenaze namazına katılmak için İslamköy'e gelen vatandaşlar, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesini gezdi, camide ibadet etti. Köy içinde üzerinde "Baba Süleyman Demirel seni unutmayacağız" yazan atkılar ve fötr şapkalar satışa sunuldu.

demirel-cenaze-atki.jpg

"GÜLE GÜLE BABAMIZ"

Cami bahçesinde taziye defteri açılırken, İslamköy'ün çeşitli yerlerine de Süleyman Demirel'in posterleri ve "Güle güle babamız, cumhurbaşkanımız, seni asla unutmayacağız" yazılı pankartlar asıldı.

demirel-isparta-canli-yayin.20150620161707.jpg

ÇELENKLER YIĞILDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk Silahlı Kuvvetleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Denktaş ailesi, Bedrettin Dalan, DSİ Genel Müdürlüğü, Erdoğan Demirören, Mehmet Haberal, Koç Ailesi, Cem Uzan, Yıldız Kenter ve İbrahim Tatlıses'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve kurum cenazeye çelenk gönderdi.

celenkler.jpg

ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Tören için yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı İslamköy'de Demirel'in naaşının bekletildiği Şehriban Hatun Camii avlusunda yer alan morgun önünde jandarma nöbet tuttu. Törenin yapılacağı Demirel Külliyesi'ne açılan tüm yollar kapatılırken, otomobilleriyle veya kiraladıkları otobüslerle, minibüslerle İslamköy'e gelenler yürüyerek tören alanına ulaşabildi.

aa_picture_20150620_5675525_web.jpg