BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.493,32
HABER /  GÜNCEL

Demirel'den Evren'e kanlı itham!

12 Eylül tartışmalarına uzun süredir sessiz kalan Demirel, suskunluğunu bozdu. Demirel, Evren'i ağır ithamlarla eleştirirken, bakın neler söyledi?

Abone ol

Demirel, kendisini Zincirbozan'a yollayan askeri yönetime ateş püskürdü, hedefinde ise Kenan Evren vardı.. Evren'in, Çankaya'ya çıkmak için akan kana bilerek göz yumduğunu savundu.

Demirel, Eko Enerji Dergisi Genel Yönetmeni Prof. Dr. Mustafa Özcan Ültanır’a verdiği röportajda 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Evren'in hesap vermesini isteyen Demirel, 11 Eylül günü akan kanın 13 Eylül'de nasıl bir anda kesildiği sorusuna, Evren'in verdiği cevapların onu kurtaramayacağı görüşünde:

“Sayın Evren şunun hesabını vermek zorundadır. 13 Eylül günü duran kan, 11 Eylül günü niye akıyordu?” diyen Demirel, şöyle devam etti:

“Verdiği cevaplar da kurtarmaz kendisini. Kendileri daha iyi biliyor niye durmadığını o kanların. Kanlar akıyordu, çünkü Sayın Evren’in Çankaya’ya çıkması gerekiyordu. Bu ithamla karşı karşıyadır. Yani, Evren Çankaya’ya çıksın diye 11 Eylül günü o kanlar akıyordu maalesef, 13 Eylül’de de onun için durmuştu. Bakın, 1980 ne yapmıştır Türkiye’de? Siyasi partileri kapatmıştır, Meclis’i kapatmıştır, Anayasayı ortadan kaldırmıştır. İşte bu devletin çöküşüdür. Ondan sonra yeni bir devlet düzeni kurmuştur.”