BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
HABER /  POLİTİKA

Demirel'den CHP'ye destek yok!

DP lideri Zeybek seçim öncesi son kozunu oynuyor. Parti CHP'yi destekleyeceği iddia edilen Demirel'le yapılan bir röportajı servis etti

Abone ol

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, CHP'yi desteklediği iddialarını hayal ürünü ilan etti. Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Demirel, "Erdoğan'ı ciddiye almıyorum. Mecbur bırakılırsa, Kırat otobüsünün üzerine çıkar, meydan-meydan dolaşırım. İşte o zaman, o adam kaçacak delik arar!" resti çekti.

Demirel'in CHP'yi desteklediği iddialarına DP, Hergün gazetesi için yapılmış bir söyleşiyi basın yayın organlarına servis ederek yanıt verdi. İşte o röportajdan dikkat çeken bölümler:

Zeybek AKP'ye giden merkez sağ oyları geri alabilecek mi?

Geçmişi dolu background (kişisel altyapı) istiyorsanız orta yerde background'u var. Tecrübesi var. Dilerim ki, hevesle ve başarıyla bu görevi yürütsün. Karamsarlığa gerek yok. Başarılı olacağına gönülden inanıyorum.

DP'liler, '40 yıl peşinden koştuğumuz Demirel'in CHP'yi destekliyormuş' demeleri, bizi çok mahçup etti. Kimsenin yüzüne bakamıyoruz. DP bir baraj sorunu yaşarsa, sorumlusu Demirel'dir' diyorlar.

Ne yapıyormuş da destekliyor muşum? Ben giderim, meydan-meydan konuşurum. Şehir-şehir dolaşıp konuşurum. Hayır ne yapıyorum da destekliyor muşum? Ben siyaset yapsam burada oturur muyum?

CHP'yi desteklemediğinizi göstermek için sayın Zeybek, "Kırat otobüsü ile bir Ankara turu yapalım" dese, seçim otobüsüne biner misiniz?

Ona mecbur kalırsam yaparım. İnşallah ona mecbur kalmam diyorum. Ben halkımı seviyorum. Bana inananlar bana inanmaya devam etsin. CHP'yi desteklediğim konusunda söylenenlerin tamamı hayal ürünüdür.

Sizin Mehmet Haberal'ın mağduriyetini milletvekili seçilerek önlemek için Kılıçdaroğlu'na ricada bulunmanız halk tarafından "Demirel CHP'yi destekliyor" şeklinde algılandı.

Mehmet Haberal sadece benim dostum değil, ben gayet tabiki Haberal'ın hakkını ararım ama, onun başına gelen herhangi bir vatandaşın başına gelse onu da ararım. 2,5 yıl oldu, suçunu söylemediler. Şimdi burada benim Haberal hakkında takındığım tavırla, başka bir mana çıkarmak mümkün değildir. Ötesi demogojidir. Ben meydanlara çıkmıyorum, beyanat vermiyorum, yazı yazmıyorum. Ben nasıl destek oluyorum başka partiye? Bu kadar tanıdığım, bildiğim insan onlara birşey söylemiyorum. Fakat, onlar böyle yaparak beni CHP destekliyor haline getirdiler. Beni itham etmek suretiyle getirdiler. Benim bu hadisede rolüm yok.

CHP kendisini değiştirdi imajı veriliyor. Sayın Demirel'le görüşerek Türkiye'de CHP'nin gerçekten değişmiş gösterilmeye çalışıyor. Buna ne diyorsunuz?

Bu benim meselem değil. Ben 17 yıldan bu yana, Cumhurbaşkanlığı dahil, siyaset üstüyüm. Parti politikası üzerindeyim. Ben Türkiye'de demokrasi iyi işlesin istiyorum. Muhalefeti muhalefet gibi olsun, iktidarı iktidar gibi olsun istiyorum. Ben muhalefetini şöyle yapın, iktidarını böyle yapın deme durumunda değilim.

Sayın Başbakan, sizi 'CHP'nin milli şefi' olmakla suçladı. CHP ezeli rakibi Demirel'i 'şef' yapar mı?

Bence de olmaması lazım. Beni rahatsız edici bir durum yoktur. Benim herşeyim açık. Eğer benim söylediğim sözlere itirazı varsa, onu her zaman yaparlar. Ben her zaman çok fazla siyasi söz söylemiyorum. Daha çok olaylarla ilgili şeyler söylüyorum. Türkiye'nin düzen partilerin takipedegeldiği, bizim takipedegeldiğimiz, kalkınmamıza, birliğine, beraberliğinin, bugüne kadar yaptığımız hizmetlerin devamını bekleriz. Niçin rahatsız olur bilmem. Kendisi bilir. Tartışmaya girmek istemiyorum. Aslında, her söylenen lafa verecek cevabım vardır. Ciddiye almıyorum, ciddiye alsam cevap veririm.