BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  GÜNCEL

Demirel ve Çiller'e faili meçhul şoku

Özel Harekat eski polisi Ayhan Çarkın'ın ifadeleri doğrultusunda aralarında Demirel, Çiller Yılmaz ve Baykal'ın da bulunduğu 35 isim sorgulanacak.

Abone ol

Ankara Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği tarafından yürütülen “faili meçhul cinayetler” soruşturması kapsamında dönemin MGK üyeleri ifadeye çağrılacak. Soruşturma kapsamında üyelere faili meçhul cinayetler ve kontrgerilla sorulacak.

Bugün gazetesinden Gökhan Özdağ imzalı habere göre faili meçhul cinayetlerle ilgili önemli itiraflarda bulunan Özel Harekat eski polisi Ayhan Çarkın’ın ifadeleri doğrultusunda dönemin MGK üyeleri mercek altına alınıyor.

NELER SORULACAK?

Dönemin cumhurbaşkanı ve başbakanların Meclis kararıyla yargılanabildiği gerekçesiyle ancak dönemin diğer MGK üyelerine, failimeçhul cinayetler konusunda talimatlarının olup olmadığı sorulacak. MGK üyelerine, “Faili meçhullerle ilgili devlet olarak hangi adımların atıldığı ve başta Mehmet Ağar olmak üzere failimeçhullerle ilgili adı geçenlerin görevi ihmal edip etmediği” sorulacak.

İŞTE O İSİMLER

Süleyman Demirel, Ahmet Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Mustafa Kalemli, Sebahattin Çakmakoğlu, İsmet Sezgin, Beydullah Mehmet Gazioğlu, Nahit Menteşe, Teoman Ünüsan, Ülkü Gökalp Güney, Mehmet Ağar, Meral Akşener, İ. Sefa Giray, Hikmet Çetin, Mümtaz Soysal, Murat Karayalçın, A. coşkun Kırca, Deniz Baykal, Emre Gönensay, Turhan Tayan, M. Oltan Sungurlu, Vefa Tanır, Mehmet Gölhan, Nevzat Ayaz, Doğan Güreş, İ.Hakkı Karadayı, Muhittin Fisunoğlu, Hikmet Bayar, Hikmet Köksal, İrfan Tınaz, Vural Beyazıt, Ahmet Çörekçi, Halis Burhan, Aydın İlter, Teoman Koman.

SORGUYA GÖTÜREN İFADELER

Ayhan Çarkın’ın ifadelerinin ardından avukat Taylan Tanay’ın failimeçhul yakınları için yaptığı suç duyurusunda dikkat çeken isimler yer almıştı. Tanay metninde şu satırlara yer vermişti: “Ayhan Çarkın bu soruşturma kapsamında verdiği beyanlarda işledikleri cinayetlerin MGK tarafından bilindiğini duyduğunu belirtmiştir. Yine bu soruşturma kapsamında hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz şüpheli Mehmet Ağar da bugün savcılığınız tarafından sürdürülen ve suç olarak belirtilen olayları bin operasyon olarak değerlendirmiş ve bunların kararının MGK’da alındığını kamuoyuna açıklamıştır. Anayasa’nın 118. maddesi uyarınca MGK’ya ilgili bakan ve kişilerin de çağrılıp dinlenebileceğine ilişkin düzenleme karşısında, suça konu tarihte MGK’ya katılan diğer şüphelilerin de isimlerinin tespit edilerek haklarında soruşturma sürdürülmesi gerekmektedir.”

Tanay,MGK eski Bakanı Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile MGK üyeleri eski başbakanlar Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller ile CHP Milletvekili Deniz Baykal’ın da aralarında bulunduğu 35 kişinin “şüpheli’’ olarak yer aldığı dilekçeyi İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’na vererek suç duyurusunda bulunmuştu.