BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

Demircan Büyükşehir için aday olacak mı?

Eleştirilen Taksim Projesi ile ilgili soruları yanıtlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Büyükşehir için aday olacak mı?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

A Haber’de Şirin Sever’in sunduğu Jurnal Pogramı Beyoğlu Belediye Başkanı
 Ahmet Misbah Demircan’ı konuk etti. Eleştirilen Taksim Projesi ile ilgili soruları yanıtlayan Demircan, yerel seçimlerle ilgili de konuştu ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı için plan yapmadığını dile getirdi.

Taksim Projesi ile ilgili eleştirileri ve akıllara takılan soruları yanıtlayan Demircan, “Sultanahmet Meydanı ile Taksim Meydanı arasında bir vatandaş, bir turist tehdit altında hissetmeden yürüyüp gidebilecek mi, hayal buydu, Taksim’in yayalaşmasıyla birlikte bu hayal gerçek oluyor. Çok tepeli bir şehir İstanbul, meydanımız yok, Bugün Taksim meydanını araçlar daha fazla kaplamış durumda.” Şeklinde konuştu.

TAKSİM APOLİTİKLEŞTİRİYOR MU?

Başbakan Erdoğan’ın “biz herkesin çok huzurlu Taksim’e çıkmasının adımlarını atıyoruz, Kadıköy İskelesi’nde miting yapılır mı, biz Taksim’de eskiden miting yapardık ama orada mitingimizi yaptığımız da böyle bir araç insan sirkülâsyonu yoktu” sözleri üzerine getirilen “Taksim apolitikleştirilecek mi?” eleştirisine Demircan, “Herhalde belli bir kitleyi oraya toplamak için, onların duyarlı olduğu her konuyu gündeme alıp söz konusu etmişler, bütün dert tasa burayı daha yaşanabilir hale getirmek” cevabını verdi. Gönlünüzde Büyükşehir Belediye Başkanlığı yatıyor mu sorusuna bir süre duraksayıp gülümsedikten sonra, “bu benim kendi kendime yapabileceğim bir konumlama değil” yanıtını verdi.

“SEÇİMLER EKİM’DE OLSA DAHA İYİ OLURDU”

Seçimler Ekim ayında olsaydı çok daha iyi olurdu bizim için, bizi o kadar etkilemez ancak Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu’da kış koşullarında seçim yapmak güçlük oluşturuyor, bizim için Ekim ayı olsaydı, yazdan çıkarken daha iyi olurdu ama her an seçimi yapabiliriz, biz hazırız”

“TAKSİM YAPIM SÜRECİ BEYOĞLU’NA OY KAYBETTİRMEZ”

İlk başta negatif gibi görünür ama bir yandan da nasıl çalışıldığını gösterir. Bunu uzun vadeli bir yatırım olarak düşünmek gerekir. Ben böyle bir şey algılamadım, vatandaşımız Beyoğlu’nun yeni geleceğini hesap ediyorlar. Her yenilik yeni bir potansiyel getirdi, iş kapasitelerinin artmasına sebep oldu.