BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
HABER /  GÜNCEL

Demet Akalın o eylemde gözyaşlarına boğuldu!

Yakılarak öldürülen Özgecan için İstiklal Caddesi'ndeki eyleme katılan Demet Akalın gözyaşlarına boğuldu.

Abone ol

MERSİN’de yakılarak öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan için Beyoğlu’nda sanatçı ve siyasetçilerin katıldığı protesto yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe destek veren sanatçı Demet Akalın, "Beynim uyuşmuş durumda" diyerek cinayete tepki gösterdi.

YETER!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından organize edilen yürüyüşe aralarında CHP Milletvekili Melda Onur, sanatçı Demet Akalın ve eşinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Fransa Başkonsolosluğu önünde toplanan eylemciler, İstiklal Caddesi’nde yürüdükten sonra Galatasaray Lisesi önünde tekrar toplandı. ‘Yeter! Özgecan’ın hesabını soracağız’ yazılı pankart açan grup, ‘Kadın cinayetlerini durduracağız’ diye slogan attı. Galatasaray Lisesi önünde yapılan basın açıklamasının ardından eylemciler slogan atarak protestoyu bir süre daha sürdürdü.

b9zz_7_cuaertcz.jpg

DEMET AKALIN: CUMHURBAŞKANINA MEKTUP YAZACAĞIM

Eyleme eşi ile katılan sanatçı Demet Akalın ise gazetecilere şunları söyledi: “Sanatçılar olarak, kadınlar olarak böyle bir eyleme daha fazla katılım olsa çok mutlu olurdum. Dünden beri benim beynim uyuşmuş durumda. Bebeğimizi evde bıraktık. Bugün sevgililer günü olduğu için başka planlar yapıyorduk. Buraya geldik. Orada acılı ve anne babayı düşünüyorum, buraya gelmemin tek sebebi bu zaten. Her insan büyük bir üzüntü duymuştur ama bu yakılarak öldürme olayı bizi gerçekten perişan etti. Özgecan ile ilgili her şeye ben katılacağım. Yazacağım, kim ne derse desin. Cumhurbaşkanı’na da mektup yazacağım. Korkunç bir şey yani. Duyarlı duyarsız herkesi tepkiye çağırıyorum. Burada daha çok sanatçı olmak zorundaydı.”