BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,47
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Demekki darbe teşebbüsü yokmuş!

MHP Osmaniye milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu internethaber.com'a konuştu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Dört eski bakan için yapılan oylamada AK Parti'nin verdiği fireyi yorumlayan Türkoğlu, başından beri AK Parti içinde rahatsız olan vekillerin olduğunu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in de bunların arasında olduğunu söyledi.

komisyon raporunda 17-25 Aralık operasyonlarının darbe teşebbüsü olduğuna dair hiç bir sayfasında kayıt bulunmadığına dikkat çeken Türkoğlu, demek ki bu gerçekten bir yolsuzluk operasyonuydu dedi.

CEMİL ÇİÇEK RAHATSIZDI

AK Parti'de ikna odaları kurulduğu, insanların saraya çağrılarak telkinlerde bulunulduğu söylendi, buna rağmen de fire oldu. Bu soruşturma dosyası ile Başbakanın da AK Parti'deki bazı ismi öne çıkan aktörlerin de bir rahatsızlıkları olduğu biliniyordu. Hatta Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in bu konudan çok rahatsız olduğunu biliyorum. AKP'de, bu husuların yargısal bir süreçle netliğe kavuşturulması gerektiği konusunda kanaati olan insanlar var.

BİZİMLE PARALEL DÜŞÜNCEYE SAHİPLERDİ

Oylamaya da onların bu vicdani yaklaşımları damgasını vurdu. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin içerisindeki bir kısım insanlar bunun bir darbe teşebbüsü olmadığını, burada yolsuzluk ve rüşvetin olduğunu, bunun da yargı yoluyla açığa çıkarılması gerektiğine ilişkin bizimle paralel düşünce sahip oldukları akşamki oylamada açığa çıktı.

DEMEK Kİ DARBE TEŞEBBÜSÜ YOKTU

Gerçekten bir darbe teşebbüsü olsaydı, AKP bu soruşturmanın önünü açardı ve darbeyi ortaya çıkarırdı ama bu soruşturmanın önünü kapatmak suretiyle darbe teşebbüsü olup olmadığını öğrenmemizi engelledi. "Demek ki darbe yokmuş, demek ki bu bir yolsuzluk soruşturmasıymış" iddialarımız doğru çıktı, bu tavırdan bunu anlamak lazım.

Bu komisyon raporu 1178 sayfa. Komisyon çalıştırılmadı, faaliyetleri çeşitli sebeplerle uzun süre engellendi ama ortaya 1178 sayfalık bir rapor çıktı. Bu komisyon raporunun hiçbir sayfasında hiçbir yerinde 17-25 Aralık soruşturmalarının bir darbe teşebbüsü olduğuna dair bir tespit yok. Cumhuriyet Savcıları bir soruşturma yaparken başka bir suçla karşılaşırlarsa onun da gerepini yaparlar. Bu soruşturma komisyonu da bir Cumhuriyet Savcısı gibi hareket ediyor.

Hatırlarsanız komisyonun yargısal sürecin bir parçası olduğu hep söylendi. Hatta "soruşturmanın gizliliği bir savcı için nasıl geçerliyse bu komisyon için degeçerli" dendi. Demek ki bu komisyon bir savcı. Bu komisyon raporunda böyle bir şey ifade edilmediğine göre, bu komisyon, bir darbe teşebbüsü, bir kumpas, bir tertip tespit etmediğine göre buna raporunda yer vermediğine göre 17-25 Aralık soruşturmalarında bir darbe, kumpas yok.