BIST 8.895
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.240,46
HABER /  GÜNCEL

Dehşet evinde tüyler ürperten ifade!

Antalya'da yıllarca öz kızına tecavüz eden baba tutuklandı. İddialara göre iğrenç baba, öz kızından doğan çocuklarını bahçeye gömdü.

Abone ol

ANTALYA’da öz kızı H.E.’ye yıllardır tecavüz edip hamile bırakıp doğan bebekleri yok ettiği suçlamalarıyla tutuklanan Ekrem E.’nin yargılanmasına başlandı. H.E., 14 yaşında hamile kalıp düşük yaptığını, sonrasında dünyaya gelen iki bebeğin akıbetini ise bilmediğini söyledi.

Kepez İlçesi’nde bulunan Habibler Mahallesi 5642 Sokak’ta oturan, inşaatlarda boyacılık yapan 4 çocuk babası 47 yaşındaki Ekrem E., iddiaya göre zihinsel engelli kızı 21 yaşındaki H.E.’ye 3 yıl boyunca tecavüz etti. Bu tecavüzlerden doğan 2 bebeğin de evin bahçesine gömüldüğü iddia edildi.

İĞRENÇLİK KOMŞU İHBARIYLA ORTAYA ÇIKTI

Olay, komşusunun polise ihbarıyla ortaya çıktı. Eve baskın yapan polis, Ekrem E. ve eşi 44 yaşındaki Cemile E.’yi gözaltına aldı. Çiftin evde bulunan çocuklarından tecavüze uğrayan H.E. ile 13 yaşındaki kızları A.E. ve 10 yaşındaki erkek çocukları A.E. de ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Evin en büyük çocuğu 22 yaşındaki Mustafa E.’nin ise bir suçtan dolayı cezaevinde tutuklu olduğu öğrenildi.
 
Olay Yeri İnceleme ve Cinayet Büro Amirliği polisleri, ailenin 22 yıldır oturdukları bir bölümü kapalı gecekondunun etrafında, Kepez Belediyesi’ne ait 4 kişiden oluşan ekiple çalışma yaptı. Siyah camlı bir minibüste evin önüne getirilen şüpheli baba Ekrem E.’nin telefonla belirttiği 4 ayrı noktada kazı yapan ekipler, koyu renkli bir poşete rastladı. İçinin dolu olduğu anlaşılan poşet polis tarafından delil torbasına konularak incelemeye alındı. Ekrem E. tutuklanırken, eşi Cemile E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. H.E. ile 2 kardeşi, Aile ve Soyyal Politikalar İl Müdürlüğü himayesine alındı. Evin büyük oğlunun ise bir suçtan dolayı cezaevinde olduğu öğrenildi. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan anne Cemile E. ise memleketi Konya’ya gitti.

KAPALI OTURUM

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Ekrem E., mağdur H.E ile avukatları katıldı. Mağdur vekili avukat Serap Ertuğrul’un talebi üzerine kapalı oturumla görülen davanın ilk duruşmasında, davayla ilgili yayın yasağı talebi ise reddedildi.
 
Ekrem E. mahkemedeki ifadesinde, mesleğinin boyacılık olduğunu, aylık 1000 lira civarında geliri olduğunu belirterek, suçlamaları kabul etmedi. Ekrem E., "Ben olaydan önce her gün Alkol alıyordum. Böyle bir olay yaptığımı hatırlamıyorum. Benim normalde böyle bir şey yapmam mümkün değil" dedi.
 
POLİSTEKİ İFADESİNİ REDDETTİ
 
Tecavüz olaylarını itiraf ettiği 17 Eylül 2014 tarihinde cinayet büro amirliğinde avukatının yanında verdiği ifadenin hatırlatılması üzerine polisi suçlayan Ekrem E., "Bu beyanları baskı altında verdim. Beni çok dövdüler. Dövmelere dayanamayıp bundan dolayı beyanlarda bulundum" dedi. Beraatını istediğini, bunun kabul edilmemesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istediğini söyleyen Ekrem E., ifadesinden sonra mağdurenin çekinmeden ifade verebilmesi için salondan çıkartıldı.
 
CİNSEL SALDIRI 7’NCİ SINIFTA BAŞLADI
 
Ekrem E. çıkartıldıktan sonra ifadesi alınan H.E., babasının tacizlerinin ortaokul 7’nci sınıf öğrencisiyken başladığını söyledi. Cinsel saldırıların Konya Akşehir’de oturdukları dönemde bir göz odalı evde başladığını söyleyen H.E., "7’nci sınıfta okuyordum. Babam alkollüydü. Yanıma geldi. Ben kendisini itekledim. Tüm aile aynı odada kalıyorduk. Orada herhangi bir eylemi olmadı. Sonra Antalya’ya taşındık. İlk geldiğimizde bir- iki ay herhangi bir eylemi olmadı. Fakat iki ay sonra bana yavaş yavaş yaklaşmaya başladı. Alkollü olduğu zamanlarda annemi değil, hep beni yanına çağırıyordu. Yanına gelmediğim zaman etrafta ne bulursa bana fırlatıyordu" dedi.
 
14 YAŞINDA DÜŞÜK YAPTI
 
Babasının cinsel istismarı nedeniyle geceleri uyuyamadığını anlatan H.E., 1 yıl sonra ise babasından hamile kaldığını anlattı. Bu hamileliğinin 2008 yılında düşük yaparak sona erdiğini anlatan H.E., "Daha sonra da cinsel istismarlar devam etti" dedi.
 
2012 VE 2014’DE DOĞUM YAPTI
 
2011’de yine hamile kaldığını ve 2012’de doğum yaptığını anlatan H.E., "Doğum yaptığımda ben kendimde değildim. Bebeğin cinsiyetini bile hatırlamıyorum. Çocuğu babam alıp götürdü. Nereye götürdüğünü bilmiyorum. Korkumdan nereye götürdüğünü bile soramadım. 2014’te ikinci doğumu yaptım. Bu bebeğin de cinsiyetini bilmiyorum. O bebeği de annem babamın zoruyla alıp götürdü. Bu çocuğun nereye gittiğini bilmiyorum" dedi.
 
2014’teki doğumdan 1 gün sonra eve polis geldiğini, kendisine "Hamile misin?" diye sorulduğunu anlatan H.E., korkudan olanları anlatamadığını kaydetti. Ertesi gün daha fazla sayıda polisin geldiğini, bir taraftan kendisinin, diğer taraftan annesiyle babasının sorgulandığını anlatan H.E., "Bu kez, polise olan biteni olduğu gibi anlattım. Daha sonra beni Sosyal Hizmet Kurumu gözetiminde bir yere yerleştirdiler" dedi.
 
H.E.’nin ifadesinden sonra tekrar salona alınan Ekrem E., kızının suçlamalarını kabul etmediğini söyledi. Tanıkların dinlenmesinin ardından Ekrem E.’nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, sanık anne Cemile E.’nin ifadesinin alınması için Konya Akşehir Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazılmasına karar verip duruşmayı erteledi.