BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  GÜNCEL

Dediğini yaptı yolu dikenli telle çevirdi!

Havza ilçesinde, kendisine ait arsa üzerine kamulaştırmasız yol yapıldığını iddia eden kişi, kara yolu üzerindeki arsasını dikenli telle kapatarak trafik akışını engelledi.

Abone ol

Recep Köseoğlu, avukatıyla Havza Küçük Sanayi Sitesi'ne bağlantı yolu olarak da kullanılan Samsun- Ankara yan bağlantı yoluna gelerek burada arazi tespiti yaptırdı. Karayolları'nın kendisine ait arsa üzerine kamulaştırma olmadan yol yaptığını öne süren Köseoğlu, arazi tespitinin ardından aile üyeleriyle dikenli tel ve şeritler kullanarak yolu trafiğe kapattı.

Avukat Alperen Carus, burada gazetecilere yaptığı açıklama, müvekkili Recep Köseoğlu'na ait toplam 93 metrekarelik alan üzerinden, Karayolları tarafından kamulaştırma yapılmaksızın yol geçirildiğini iddia etti.

Olayın "mülkiyet hakkına" aykırı bir davranış olduğunu savunan Carus, şöyle konuştu:

"Türk Ceza Kanununun 154. maddesindeki 'hakkı olmayan yere tecavüz' suçu teşkil ettiği kanaatindeyiz. Bununla ilgili de müvekkilimizin talimatları doğrultusunda gerekli hukuki işlemleri yapacağız. Amacımız burada kamu hizmetini engellemek değil ancak kamu yararıyla özel mülkiyet sahibi arasındaki dengeyi sağlamak devletin görevidir. Biz bu işi Karayolları'nın ihmal ettiği kanaatindeyiz. Daha önce de olduğu gibi müvekkilimin talimatları doğrultusunda gerekli bütün hukuki işleri bugünden itibaren yapmaya başladık."
Yolu trafiğe kapatan Köseoğlu ailesi üyeleri, işleri bitince dikenli telin üzerine "özel mülkiyet" yazılı kağıt asarak bölgeyi terk etti.

Öte yandan yolun kapandığından habersiz yola giren vatandaşlar olaya tepki göstererek, sorunun bir an önce giderilmesini istedi.