BIST 9.680
DOLAR 32,54
EURO 34,97
ALTIN 2.426,77
HABER /  GÜNCEL

Dedeoğlu ve Düzyol Meclis'te yemin etti!

HDP'li Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan'ın bakanlıktan istifa etmesinin ardından AB Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı'na atanan Beril Dedeoğlu ve Cüneyd Düzyol TBMM'de yemin etti.

Abone ol

Seçim hükümetinde bulunan HDP'li bakanların istifa etmelerinden sonra yerlerine atanan Avrupa Birliği Bakanı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu ve Kalkınma Bakanı Cüneyd Düzyol, TBMM Genel Kurulunda yemin etti.

Geçici Bakanlar Kurulu'nda görev alan Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca ile Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan 22 Eylül'de istifa etmişti. Seçim hükümetinden istifa eden Al Haydar Konca'nın yerine Galatasaray Üniversitesi Öğretim üyesi Beril Dedeoğlu, Kalkınma Bakanlığı'ndan istifa eden Müslüm Doğan'ın yerine ise Müsteşar Cüneyd Düzyol atanmıştı.

BERİL DEDEOĞLU KİMDİR?

1961 yılında Ankara'da doğan H. Beril Dedeoğlu, Avrupa Birliği Bakanı. Öğretim üyesi, Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı. Özellikle Avrupa Birliği, Türkiye'nin dış politikası ile uluslararası güvenlik konularında çalışmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Altan Gümüş'ün kızı olan Hatice Beril Dedeoğlu, evli ve iki çocuk annesidir.

22 Eylül 2015 tarihinde geçici seçim hükümetinde Avrupa Birliği Bakanı olmuştur.

CÜNEYD DÜZYOL KİMDİR?

Mustafa Cüneyd Düzyol 1964 yılında İzmir'de doğdu. 1988 ODTÜ İnşaat Mühendisliği Mezunu. Mezuniyeti sonrası kısa bir özel iş hayatından sonra Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) göreve başladı.1989 yılında Uzman Yardımcısı oldu.

1992 yılında İngiltere'de University of East Anglia'da Kalkınma Ekonomi­si üzerine diploma çalışmasını tamamladıktan sonra 1993 yılında Planlama Uzmanlığına atandı. 1995-1996 döneminde A.B.D.'de University of Illinois at Urbana-Champaign'de ekonomi dalında yüksek lisans derecesini aldı.

2014 yılı Ekim ayından beri Müsteşar Vekilliği görevini yürüten Düzyol, 22 Eylül 2015 HDP'li Müslüm Doğan'ın istifasının ardından boşalan Kalkınma Bakanlığı görevine atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.