BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.414,35
HABER /  GÜNCEL

Dayanamıyorum hakim bey!

Davanın tutuklu sanığı Muzaffer Tekin isyan bayrağını açtı. "Dayanamıyorum" diye bağırdı. Hakimde yanıtını verdi.

Abone ol ''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasında savcılarca dönüşümlü okunmasına devam edilen iddianamenin 443. sayfasına gelindi. Davada ilginç anlar yaşandı. Muzaffer Tekin "dayanamıyorum hakim bey" diye serzenişte bulundu.

DAYANAMIYORUM HAKİM BEY

Tutuklu sanık Muzaffer Tekin, bu davanın omurgasını Danıştay saldırısının oluşturduğunu anlatarak, davadan en çok kendisinin ve ailesinin mağdur olduğunu söyledi.

Tekin, ayrıca şunları kaydetti:

''Savcıları ibret, hayret ve dehşetle dinliyorum. Ben o davada aklandım. Aynı konuları işliyorlar. Benim bombalar için 500 bin dolar verdiğim söyleniyor. Kalpak alamayan örgütün bomba almak için 500 bin dolar verdiği iddia ediliyor. Savcılar benim suçlu olduğuma gerçekten inanıyorlarsa başka insanları da mağdur etmemeleri için cübbelerini çıkarıp atsınlar. Aksi takdirde ben kendilerinden daha dürüstüm, daha şerefliyim.''

Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Şengün ''Bir daha sakın ola ki böyle konuşmayın'' şeklinde Tekin'i uyardı. Tekin'in ''Dayanamıyorum'' demesi üzerine de Şengün, ''Dayanacaksınız. Her makama saygı duyacaksınız. Burada hepimiz, belli kurallara uyarak bir duruşmayı yönetmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

TUNCAY GÜNEY DE DAVAYA DAHİL EDİLSİN

Mehmet Demirtaş'ın avukatı Yusuf Çolak da dün yayınlanan ''32. Gün'' programında yer alan Tuncay Güney'in yayın kasedinin dosyaya konulmasını istedi.



"2 BİN 500 SUBAY DAVAYA DAHİL EDİLECEK'' İDDİASI


Levent Temiz'e sorgusu sırasında, 2 bin 500 muvazzaf subayın bulunduğu bir liste gösterilerek bilgisinin sorulduğunu ifade eden Ülger, bu 2 bin 500 muvazzaf subayın davaya dahil edileceğini ileri sürdü.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, bu sözler üzerine soruşturmayı kendisinin yürüttüğünü ve böyle bir belge görmediğini kaydetti. Ülger de belgenin emniyet sorgusunda müvekkiline gösterildiğini söyledi.

Pekgüzel'in, Temiz'in avukat olması nedeniyle emniyette sorgulanamayacağını hatırlatması üzerine Ülger, müvekkilinin emniyette 3 saat sorgulandığını savundu.