BIST 9.720
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,76
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'nun özür dile çağrısına Demirtaş'tan jet yanıt!

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Meclis'te bir araya geldi. CHP-HDP görüşmesi sonrası Demirtaş açıklama yaptı.

Abone ol

Meclis'te CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen HDP Eş Başkanı Selahatin Demirtaş görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Demirtaş'ın gündeminde Başbakan'ın  'Hata ettim derse, özür dilerse Demirtaş ile görüşürüm' sözleri vardı. Demirtaş, Davutoğlu'nun çağrısına; ' Özür dilemesi gereken kişinin kendisi olduğunun farkında değil. Çok çok uzaktayız birbirimizle. Kendisi halktan özür dilemeli. Ey halkım sizden özür diliyorum, sizi koruyamadık demeli. Allah akıl fikir versin ne diyelim..' dedi.

İşte Demirtaş'ın açıklamaları...

Her şeye rağmen bizler umut olduğunu göstermeliyiz. Toplumumuzu silahtan arındıracak huzur içinde yaşatacak bir anlayışın siyasette olduğunu göstermemiz lazım. Zor günlerden geçiyoruz. Ateş düştüğü yeri daha çok yakıyor. Bu tür görüşmeler umudu koruma adına önemli.

Sayın Kılıçdaroğlu'na Ankara katlimanı sonrası girişimlerini önemli bulduğumuzu söyledik. Biz diyaloğa kapalı bir parti değiliz. Bu tür girişimler sürdürülecek, sorunları barış içinde çözmek isteyen herkese kapımız açık.

DAVUTOĞLU'NUN ÇAĞRISINA CEVAP

Bir hükümet boşluğu var dedim ya. Türkiye bir geçiş dönemi yaşıyor. Öyle bir geçici başbakan tarafından yönetiliyor ki Türkiye kendisinin özür dilemesi gerektiğinin farkında değil. Hala bizden özür bekliyor. Çok çok uzaktayız kendisiyle öyle görüyoruz. Kendisi toplumdan özür dilemeli. Sizi koruyamadık ey halkım özür diliyorum demesi gereken kişi bizden özür bekliyor. Allah akıl fikir versin.

SİYASET SORUŞTURMAYA MÜDEHALE EDİYOR

Failerin Suruç ve Diyarbakır katliamı ile bağlantısı olduğunu savcı daha önce bizimle paylaşmıştı. Hukuka inanan, etkili bir soruşturma yapacak savcılar siyaset müdehale etmeiği sürece katliam sorumlularını bulabilir. Savcılar baskı varsa bunu açıkca söylemeli. Soruşturmanın sulandırılmasına izin verilmemesi lazımdır. Soruşturma sağlıklı yürürse bağlantılar ortaya çıkar.

IŞİD'in devlet içerisinde çok sağlam yeri var.

 OLAYIN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR

IŞİD'in devlet içerisinde çok sağlam yeri var. Olayın üstünü örtüyorlar, kuşkuluyuz. Suriye'den gelmiş olabilirler ama Suriye'ye nasıl gittiler... Siz onları korudunuz öfkeli çocuklar dediniz. Bunun sorumlusu onları Antep'ten buraya getiren otobüs şoförü değil. HDP yaptı diyorlar bu kadar pişkin davranılabilir. Bir Başbakan ancak bu kadar pişkin olabilir. Karamsar olmayalım. Çare var, çare sizsiniz; halk...