BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.425,76
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'nun olay Zarrab açıklaması meğer 2 yıl önce...

Mehmet Tezkan bugünkü yazısında Ahmet Davutoğlu'nun Zarrab davasıyla ilgili "kim rüşvet almışsa, kim haksız kazanç peşinde olmuş ve elde etmişse onlardan da hesap sorulmalıdır." sözlerini değerlendirdi.

Abone ol

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Rıza Sarraf başta olmak üzere ateş çemberindeki ülkenin düştüğü zor şartlarda kim kendi çıkarını düşünmüşse, kim kendi servetini artırmayı planlamışsa, kim rüşvet almışsa, kim haksız kazanç peşinde olmuş ve elde etmişse onlardan da hesap sorulmalıdır." sözleri yankı uyandırdı.

Hafta sonu İzmir'de bir toplantıda konuşan Davutoğlu'nun Zarrab çıkışı Milliyet gazetesi yazarı Mehmet Tezkan'ın gündemindeydi. Tezkan, 2 yıl önce bakanların yargılanmasının iktidar partisinin oylalarıyla reddedildiğini ve Davutoğlu'nun da "hayır" oyu verdiğini yazdı. İşte Tezkan'ın "Davutoğlu ret vermişti" başlıklı yazısının ilgili bölümü:

DAVUTOĞLU'NUN OYUYLA AKLANDI

"Davutoğlu’nun o tarihte; ‘Rıza Sarraf başta olmak üzere kim rüşvet almışsa kim haksız kazanç sağlamışsa onlardan hesap sorulmalıdır’ diye bir demeci oldu mu? Hayır.. Başbakan ve AKP Genel Başkanı olarak hesap sorulması yönünde ağırlığını koydu mu? Hayır..

Kendisi oylamaya katılmadı, vekâlet verdi.. Kabul mü verdi, ret mi? Tabii ret oyu verdi.. Bakanlar Davutoğlu’nun oyuyla aklandı, aynı Davutoğlu üç yıl sonra çıkmış, ‘Hesap sorulmalıdır’ diyor.. Aman Allah’ım!

Dinleyenlerden bir kişi de çıkıp, Sayın Davutoğlu, ‘Yetkin vardı, gücün vardı, niye hesap sorulmasının yolunu açmadın?’ demedi mi? ‘O gün ağzını açmadın, bugün konuşmaya hakkın yok’ diye tepki göstermedi mi?"