BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'nun o sözleri Meclis'i karıştırdı

Başbakan Davutoğlu'nun bütçe görüşmelerinde Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri Meclis'i karıştırdı.

Abone ol
2015 yılı bütçe görüşmeleri Meclis Genel Kurulu'nda başladı. Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında söylediği "Mısır bizim kadim dostumuz. Bizim darbecilerle problemimiz var. Sizle de problemimiz var çünkü siz de darbecisiniz" sözlerinin ardından Meclis'te tansiyon yükseldi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuştu. Siyaset üzürendeki vesayet odaklarını kaldırmaya kararlı olduklarını söyleyen postmodern ya da başka adlarla paralel yapılarla bu mücadelenin devam edeceğini anlattı.

CHP'LİLERİ KIZDIRAN SÖZLER

Mısır'ın Türkiye'nin kadim dostu olduğunu söyleyen Davutoğlu, asıl sorunun darbecilerden kaynaklandığını söyleyerek "Bizim darbecilerle problemimiz var. Sizle de problemimiz var çünkü siz de darbecisiniz." diye konuştu.

davutoglu.20141210205211.jpg

TANSİYON YÜKSELDİ, VEKİLLER AYAĞA KALKTI 
 
Başbakan Davutuoğlu'nun bu sözlerinin ardından muhalefet sıraları karıştı. CHP'li vekiller aşağa kalkarak Davutoğlu'nun sözlerini protesto etti. Meclis Başkanı Cemil Çiçek araya girerek tansiyonu düşürmeye çalıştı.
 
Davutoğlu, daha sonra konuşmasına devam etti. Davutoğlu, " Siz dönüp bana 'Mısır halkıyla kavgalısınız' dediniz, 'bizi Mısır halkıyla düşman yaptınız' dediniz. Ben de sizi darbe döneminde Mısır'a heyet göndermekle suçluyorum. Siz bu ülkenin cumhurbaşkanına hakaret edeceksiniz ama en ufak bir eleştiride tepki göstereceksiniz" dedi. Davutoğlu şöyle konuştu;
 
“Siz bundan alındınız sayın Kılıçdaroğlu ve ekibi. Sakin bir şekilde dinleceyekseniz niçin bu kadar sert bir ifade kullandım biliyor musunuz, biraz empati yapmakta fayda var. Siz şöyle döndünüz ve ben başta olmak üzere bütün bakanlar kuruluna 'tabii sizin çocuklarınızın çocuklarınızın iş sorunu yok', haksız şekilde istihdam edildiklerini söylediniz. Bakın size bir belge göstereceğim. Bakın o yıllarda Sayın kılıçdaroğlu o dönem müsteşar yardımcısı. Kılıçdaroğlu'nun oğlu 14 yaşında. 1 Mart 1997. SGK'da bir düzenleme yapılıyor ve çocuğu okuldayken işe giriş çıkışı yapılıyor. Şimdi bunu açıklayın. Kızınız Azime Aslı Kılıçdaroğlu. O dönemde 19 yaşında sadece başlamak için işe giriş çıkışı yapılıyor. Zeynep Kılıçdaroğlu. Kendilerinden çok özür diliyorum ama onların suçu yok. Sizin suçunuz.”

125.20141210205306.jpg

"BÖYLE ELEŞTİREMESSİNİZ" 
 
Sayın Kılıçdaroğlu bu dosyayı size yollarım. Eğer siyasete seviye getireceksek ailelerimizi bunun dışında tutalım. Ama dönüp hükümete böyle eleştiriler getiremezsiniz.
 
"(Kılıçdaroğlu) Sayın Cumhurbaşkanımızla beni bir şekilde karşı karşıya getirme çabası içinde. Çünkü kendisi Sayın Baykal'la nasıl bir serüven yaşadığını iyi bildiği için bizim de öyle olduğumuzu sanıyor. Bizim cumhurbaşkanımızla ilişkimiz siyasetle başlamamıştır, siyasetle bitmez, ölümle de bitmez. Bizim siyasi kültürümüzün ve ahlakımızın temel kavramı da vefadır."  
 
“Bizim cumhurbaşkanımızla ilişkimiz siyasetle başlamamıştır, siyasetle bitmez, ölümle de bitmez. Biz söz verdik mi mezara kadardır mezara. Bir kere yenilgiyi hazmedemediniz bunu kabul edin. Tabii sessiz sakin kalacağımızı zannettiniz değil mi? Susmayız. Soru soran cevabını alır. Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili neden açıklama yapmadınız dendi. 6 Kasım tarihinde Başbakanlığa talimat verdim, uzun bir açıklama yapıldı. Özeti iyi çalışın, seçimleri kazanın, 5 sene sonra gidin oraya siz oturun. Bunun için cumhurbaşkanlığını tartışma konusu yapmaya gerek yok.”
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN DAVUTOĞLU'NA YANIT
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun bütçe görüşmelerindeki konuşmasına ilişkin, "Mısır'daki darbecilere hiçbir zaman destek vermedik. Darbeye her zaman karşı olduk ama o bunun da farkında değil, hiçbir şeyin farkında olmadığı gibi" dedi.