BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.438,24
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'nun koruması gözaltına alındı mı?

Suriye zirvesi tapelerinin sızdırılmasıyla ilgili Bakan Davutoğlu'nun korumasının gözaltına alındığı haberi yalanlandı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bugün haberlere yansıdığı şekliyle koruma ekibinden herhangi bir arkadaşımızın gözaltına alınması ya da şüpheli muamelesi görmesi söz konusu değildir" dedi.

Habertürk gazetesi Davutoğlu'nun korumasının görüşme kasetlerinin sızdırılmasıyla ilgili gözaltına alındığını iddia etmişti. Gazete "Bakan korumasına ajan sorgusu" başlığını atmıştı.

Oy kullanacağı Konya Şükrü Doruk Kız İmam Hatip Lisesine gelen Davutoğlu, kayıtlı olduğu 2285 nolu sandığın bulunduğu sınıfa geçti. Oyunu kullanan Davutoğlu, seçimlerin Meram ve Konya için hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin son derece köklü bir demokrasi geneline sahip bir ülke olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Demokrasi geleneğinde halkımız her zaman oyunu en asli bir vazife olarak görmüş ve oyuna sahip çıkmıştır. Bu çerçevede bu seçimlerin, ülkemizde milli iradenin tecelli ettiği ve mili iradenin üzerinde herhangi başka bir iradenin olmadığı gerçeğini ve temel ilkesini bir kez daha gösterir" dedi.

Davutoğlu, "Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesiyle ilgili koruma ekibinizden gözaltına alınanların olduğu iddiaları basına yansıdı bununla ilgili neler düşünüyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine, dün bu konuda bir açıklama yaptığını anımsattı.

YÖNLENDİRME VE SAPTIRMA HABERLER

Bu açıklamaya rağmen, bazı basın yayın organlarında bugün tekrar spekülatif haberlerin yayınlanmış olmasının üzücü olduğunu ifade eden Bakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Şunu ifade etmek isterim; bu yürütülen soruşturma ve bütün araştırmalar devlet mahremiyeti içinde yürür. Hiç kimse bizim adımıza bir açıklama yapma yetkisine sahip değildir. Bir açıklama yapılacaksa, bunu Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, müsteşarı ve bakan yardımcısı veya ben yaparım. Veya ilgili birimlerimiz, güvenlik birimlerimiz yapar. Onun dışında kimsenin Dışişlerinden veya başka birinden bir kaynağa dayalı olarak böyle spekülatif haber yapmaya hakkı da yoktur. Bu doğru da değildir. Bu, ulusal güvenlikle ilgili bir soruşturma ve en titiz bir şekilde yürütülmekte. Cuma günü Konya mitingimizden sonra Ankara'ya dönerek, bu çalışmayı yürüten arkadaşlarla toplantılar da gerçekleştirdim. Son derece titiz bir çalışma yürütülüyor. Bugün haberlere yansıdığı şekliyle koruma ekibinden herhangi bir arkadaşımızın gözaltına alınması ya da şüpheli muamelesi görmesi söz konusu değildir. Bu haberlere karşı, özellikle kamuoyumuzun hassasiyet içinde olmasını rica ederim. Bu haberlerin bir kısım yönlendirme, manipülasyon ve belki de muhtemel kaynakları örtebilmek için yapılabilecek saptırma haberlerdir. Biz konuşana kadar, ilgili birimlerimiz konuşana kadar, hiçbir şekilde bu haberlere itibar edilmemesini rica ediyorum."

SON SEÇİM SONUÇLARI CANLI İZLEME LİNKİ - SEÇİMLERİ AN BE AN İZLEYEBİLECEKSİNİZ! NOT EDİN