BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'nun kızına ayıp etmişler

Davutoğlu'nun kızı Hacer Davutoğlu için atletizm yarışmasında 4.'lük kürsüsü kurulduğu iddiası doğru çıkmadı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Hacer Davutoğlu'nun katıldığı yarışmanın mevzuatında ilk 4'e girenlere kürsü kurulduğu ortaya çıktı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kızı Hacer Büke Davutoğlu’na girdiği yarışmada 4.'lük kürsüsü kurulduğu iddiası sosyal medyada 'torpil' olarak duyuruldu.

ürkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Okullar arası Yıldızlar ve Gençler Oryantiring (Yön bulma) yarışları Muğla'nın Menteşe İlçesi Yaraş Kent Ormanında yapıldı. Şampiyonada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kızı Hacer Büke Davutoğlu Bireysel Genç Kızlar B kategorisinde dördüncü oldu.

İlk üçe girenlere madalya verilirken 4.'lük için de ödül neyin nesiydi? Bir de üstüne üstlük o kişi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kızı olunca, sosyal medyada spekülasyonların ardı arkası kesilmedi.

ERKEKLER DE ÇIKMIŞ

Peki gerçekte ne oldu? Hürriyet gazetesinden Yonca Topbaş iddiaları araştırdı ve gerçeği ortaya çıkardı. Meğer özel olarak onun için konmuş bir kürsü yokmuş. Dördüncü olan erkekler de o kürsülere çıkmışlar.

MEVZUATTA İLK 4'E KÜRSÜ VAR

Dünya Okul Sporları (ISF) ve Türkiye Okul Sporları Mevzuata Oryantiring Yarış Talimatı 5. Maddesi'ne göre, bu yarışta ilk 4'e kürsü var.

"ŞÖHRETLİ BABANIN KIZI OLMAK KOLAY DEĞİLDİR"

Yoğun gündem arasında kaybolan bu önemli ayrıntıyı Ertuğrul Özkök,bugünkü köşesinde okurlarına duyurdu. Hürriyet yazarı Özkök, sosyal medyada hedefe konulan Davutoğlu'nun kızına "Spora, yarışmaya devam. Şöhretli babanın kızı olmak kolay değildir, bilirim. Ama sakın yılma, sakın üzülme... Devam..." diye seslenerek destek çıktı.

hacer.jpg