BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.425,83
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'nun gündemi yine Fransa!

Davutoğlu, Westerwelle ile görüştü ancak aklı seçimler sonrası Fransa'nın Türkiye'ye karşı tutumunda!

Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle ile görüşmesine ilişkin açıklamasını AB ve Fransa'ya ayırdı.

Bakan Davutoğlu ve Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

Davutoğlu, Westerwelle'yi Ankara'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisi ile gerek ikili ziyaretlerde gerekse uluslararası toplantılarda çok sık bir araya geldiklerini hatırlattı. Westerwelle'nin yarın İstanbul'da düzenlenen ''Avrupa, Türkiye ve Akdeniz İşbirliğinin Teşviki ve Güçlendirilmesi'' konulu ''14. Kronberg Konuşmaları Forumu''na katılacağını bildiren Davutoğlu, bu vesileyle gelmişken Ankara'da görüşme teklifini kabul ettiği için teşekkür etti. 

Westerwelle'nin her fırsatta Türkiye'nin AB üyeliğine destek verdiğini ve bunu açık olarak ifade ettiğini söyleyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Bu ziyaret çok önemli bir zamanlama ile gerçekleşiyor. Çünkü Fransa seçimleri sonrasında Sayın François Hollande'ın işbaşına gelmesi ile birlikte hepimizin ümit ettiği husus Türkiye-AB ilişkilerinde olumlu bir seyrin ivme kazanmasıdır. Bu yöndeki çabalarımızı yoğunlaştırmamız lazım. Sayın Hollande'ın yarın Almanya ziyareti var, bu çerçevede istişaremiz daha bir önem taşıyor. Bu hafta içinde Türkiye ile AB arasında pozitif gündem görüşmeleri de yapılacak. Türkiye ile Almanya arasındaki yakın dostluk ilişkileri, Türkiye-AB ilişkilerine yeni bir ivme kazandırılması bakımından da önem taşıyor.'' 

ALMANYA İLE VİZE MUAFİYETİ KONUŞULDU

Davutoğlu, Alman Bakan ile vize muafiyeti konusunu da ele aldıklarını anlatarak, bu çerçevede olumlu adımlar atılması yönünde ciddi çalışmalar olduğunu, iki senedir yoğun şekilde çalışıldığını, geri kabul anlaşmasının tamamlandığını ve imza aşamasına gelecek şekilde bir nitelik kazandığını bildirdi. Davutoğlu şunları kaydetti: 

''Şimdi bizim beklediğimiz AB'nin vize muafiyeti görüşmelerini yapmak üzere bir yetkilendirme yapması. Buna paralel olarak önce geri kabul anlaşması paraf edilecek. Türk vatandaşlarının vizesiz şekilde girişi için bundan sonraki dönemde atılacak adımları da birlikte ele alacağız.''