BIST 9.092
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,54
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'nun elindeki son AK Parti anketi

Başbakan Ahmet Davutoğlu masasındaki son seçim anketinde AK Parti'nin oy oranının yüzde 41'in üzerinde çıktığını söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 televizyonunda yayınlanan İskele Sancak programında kritik açıklamalarda bulundu. Davuroğlu, 7 Haziran'da düşüş gösteren AK Parti oylarının, son seçim anketinde yüzde 41'in üzerine çıktığını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 7'de yayınlanan İskele Sancak programında Mehmet Acet'in soruları cevapladı.

"SEÇİMLERDEN SONRA DÜZENLİ BİR YÜKSELİŞ VAR"

Olası erken seçim ihtimallerine karşın yaptırdıkları son anket sonuçlarını da kamuyou ile paylaşan Davutoğlu, "Seçimlerden sonra yaptırdığımız anketlerde düzenli bir yükseliş var. Sonuçlar yüzde 41'in üzerinde çıkıyor" dedi.

 KOALİSYON İHTİMALLERİNİ SIRALADI

Davutoğlu, koalisyon ihtimallerini sıralarken, "Ya AK Parti-CHP koalisyonu ya da AK Parti-MHP koalisyonu olacak" diyerek, HDP'nin adını bile anmadı.

davutoglu.20150702234527.jpg 
MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Davutoğlu, çıkardıkları adaya destek konusunu pazarlık meselesi yapmayacaklarını belirterek, "MHP kendi adayını çıkardı. MHP bize destek olmuş değil. MHP kendi çizgisinde yürüdü. Biz kendi çizgimizde yürüdük. Kendi başarısızlıklarını başka partilerin tutumlarına kimse yüklememeli. Sayın Bahçeli de, aslında 'Dördüncü tura adayımız kalmazsa' demekle aslında CHP'ye bir mesaj vermiş oldu. Bize değil CHP'ye mesaj verdi. Yani 'Gelin İhsanoğlu'na destek verirseniz dördüncü turda da biz desteği devam ettiririz', dedi. Nitekim onların da ortak çatı adayıydı. Burada MHP'nin mesajı bize değil CHP'yeydi. Bahçeli'nin mesajı CHP'ye idi. Bunu ben böyle okudum üçüncü bir taraf olarak" şeklinde konuştu.