BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.433,32
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'nu kızdıran gazeteci tanıdık çıktı

ABD'li bakan Kerry ile Davutoğlu'nun basın toplantısında 'siyonizm' sorusunu soran gazeteci tanıdık çıktı.

Abone ol

İsrail'e "terörist devlet" diyen Başbakan Erdoğan için ABD Dışişleri Sözcüsü Nuland ile tartışan Associated Press muhabiri Matthew Lee olduğu ortaya çıktı.

Resmi ziyaret için Ankara'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısındaki ilk soru, Erdoğan'ın 'siyonizm' ile ilgili yaptığı açıklama oldu. ABD'li bir gazeteci, hem Kerry hem de Davutoğlu'ndan "Erdoğan'ın İsrail 'e yönelik düşmanca tavrı"nı yorumlamasını istedi. Bunun üzerine Davutoğlu sorudaki 'düşmanca tavır' ifadesine dikkat çekerek gazeteciye sert bir cevap verdi.

Davutoğlu'nu kızdıran soruyu soranın daha önceden Erdoğan'ın İsrail'e yönelik "terörist devlet" açıklaması nedeniyle ABD Dışişleri Sözcüsü Nuland ile tartışmaya giren Matthew Lee olduğu ortaya çıktı. 

ABD'Yİ SESSİZ KALMAKLA ELEŞTİRMİŞTİ

Associated Press muhabiri Lee, günlük basın brifingi sırasında Nuland'dan, Gazze operasyonu nedeniyle İsrail'e "terörist devlet" diyen Erdoğan'ın sözlerini yorumlamasını istemişti. Nuland, ABD'yi Erdoğan'a karşı sessiz kalmakla suçlayan gazeteciye net cevap vermekten kaçınarak ''Her iki tarafta da gerginliğin azaltılmasına yönelik söylemlere odaklanmış durumdayız. 'Şu şunu dedi, bu bunu dedi' üzerinde ayrıntılara girmeyeceğim'' demişti.

Bunun üzerine Lee, "Türkiye'nin liderleri, İsrail'in terör uyguladığını söylüyor ve siz buna katılmadığınızı söylemeyi reddediyorsunuz ya da belki sessiz kalarak buna katılıyorsunuz" diye tepki göstermişti. Daha sonradan ikili arasında gergin bir diyalog yaşanmıştı.