BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan YPG'ye operasyon sinyali!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kandil'i işaret etti Suriye'de de terör örgütlerine yönelik gerekli tedbirleri alabileceklerini söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kandil'e yönelik aldıkları tedbirleri Suriye topraklarında da alabileceklerini söyleyerek ilk kez YPG'ye dönük operasyon sinyali verdi. Davutoğlu, ABD'nin YPG konusunda tutumunu netleştirmesi gerektiğini söylerken, Suriye'de insanlık suçu işleniyor sözlerini bir kez daha yineledi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile düzenlediği ortak basın toplantısında soruları cevaplayan Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Şu bilinsin ki, teröre karşı Türkiye içinde verdiğimiz mücadeleye eğer Suriye'den de (teröristlere) bir destek geliyorsa, ki geliyor; Türkiye'ye dönük herhangi bir tehdit olduğunda biz, Irak'a dönük aldığımız tedbirler, Kandil'e dönük aldığımız tedbirler neyse; Suriye terör odaklarına karşı da aynı tedbirleri alırız.”

Davutoğlu, Rojava’da Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) terör örgütü olarak görmediklerini ve destek vermeye devam edeceklerini açıklayan ABD'ye de tepki gösterdi.

"PYD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL Mİ?"

“PKK hem Türkiye, hem de AB ve ABD için bir terör örgütüdür” diyen  Ahmet Davutoğlu, şöyle devam etti:

"PKK terör örgütüyse, PKK'nın uzantısı olan ve eğitimini Kandil'de alan, Kandil'den yönetilen PYD, YPG terör örgütü mü değil mi? Eğer birisi PYD ve YPG'nin terör örgütü olmadığını söylüyorsa ya Ortadoğu'daki gerçeklikten, ya Irak'tan Sincar üzerinden Suriye'ye sağlanan destekten ya Kandil'de eğitilen Suriyeli PYD'li teröristlerden habersiz demektir."

BİR ELEŞTİRİ DE DAVUTOĞLU'NDAN

11 Eylül saldırılarının ardından Türkiye'nin terörle mücadelede ABD'nin yanında yer aldığını söyleyen Davutoğlu, "Stratejik müttefikimiz ABD'nin, bu konudaki tutumunun netleşmesini beklemek bizim hakkımızdır" ifadelerini kullandı.

PYD'nin Suriye krizi boyunca Esed rejimiyle işbirliğini yaptığını iddia eden Davutoğlu, "Şimdi de Rusya ile işbirliği halinde Suriyeli sivillere saldırmakta ve insan hakları örgütlerinin raporlarına göre de açık bir etnik kıyımla Türkmen ve Araplar’ın yoğun olduğu şehirlerde bu nüfusu yerinden etmek gibi bir savaş suçu işlemektedir" diye konuştu. 

YPG