BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.430,49
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan yeni kabine açıklaması

Başbabakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabine ve gündeme ilişkin konularda açıklamalar yaptı

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni hükümette adı geçen bakanlar için "Bilmediğim isimler çıkarılıyor, hayret ediyorum" dedi.

Başbakan Davutoğlu, cuma namazını Ankara Yenimahalle ilçesi Gazi Mahallesi’ndeki Hacı Durali Akan Camii’nde kıldı. Cuma namazının ardından cami yakınlarındaki Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne geçen Davutoğlu’nu öğretmenler karşıladı. Hafızlık ve İngilizce sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet eden Davutoğlu, Okul Müdürü Fatih Zengin’den de okul hakkında bilgi aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin konularda açıklamalar yaptı.

Mali'de otele yapılan silahlı baskın sonrası rehin alınan THY personeliyle ilgili konuşan Davutoğlu, "Mali'de şu ana kadar 5'ini kurtardık ikisi için yoğun çaba sarfediyoruz." dedi.

Yeni kabine hakkında basında yer alan haberlere ilişkin Davutoğlu şunları söyledi:

"BASINIMIZ KRİZ VE BAKAN ÇIKARMA KONUSUNDA BAYAĞI MAHİR"

"1 Kasım seçimleri büyük bir olgunlukla gerçekleşti. Şimdi de normal, doğal süreç işliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız yemin törenine müteakip beni görevlendirdi. Geçmişte de bu görevlendirmeler sonrasında değişik günler içinde yani 4 gün, 5 gün, bir hafta sürenler de olur. Meclis Başkanlığı adayları ortaya çıkıyor, Meclis Başkanlığı seçimini yapacağız. Kriz meselesine gelince bizim basınımız kriz çıkarma ve bakan çıkarma konusunda bayağı mahir. Benim bilmediğim krizleri, benim bilmediğim bakan isimlerini ortaya atabiliyorlar. Tabi her türlü yorum bu anlamda yapılabilir ama Cumhurbaşkanlığı makamı ile Başbakanlık makamı arasında, Sayın Cumhurbaşkanımızla benim aramda çok sağlıklı iletişim olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da programları vardı, benim de Ankara’da yürütmem gereken. İşte MYK toplantısını gerçekleştirdim, tek tek MYK üyelerimizle istişare ettim. Birçok şu anda yürüyen işlerimiz var.

"EN KISA SÜREDE AÇIKLAYACAĞIZ"

İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara’ya intikal ettiğinde oturup her zaman olduğu gibi Bakanlar Kurulu en kısa sürede açıklayacağız. Ama dediğim gibi gazeteleri okuduğumda, bazı haberleri dinlediğimde ben de hayret ediyorum. Ne kadar çabuk bakanlar tayin edilirmiş ve ne çabuk kriz çıkarılırmış. İnşallah en kısa zamanda Bakanlar Kurulu’nu açıklarız."

Suriye rejiminin Bayırbucak Türkmenlerine yönelik başlattığı kara harekatıyla ilgili olarak Davutoğlu, Şam ve Moskova'yı uyardı:

SURİYE TÜRKMENLERİ İÇİN ESAD VE RUSYA'YA UYARI

"Son günlerde özellikle Bayırbucak bölgesinde Suriye halkına genelde ama özelde de Türkmen kardeşlerimize dönük olarak çok yoğun bir saldırı söz konusu. Dün gece bütün gece boyunca askeri, istihbari ve diplomatik birimlerimizle değerlendirmeler yaptık. Her şeyden önce şunu ifade etmek isterim, bu saldırı dahi Suriye rejiminin ne kadar kanlı ve barbar olduğunu ortaya çıkarmıştır. Tamamıyla sivillere dönük bir saldırıdır.

Birincisi, sivil halka karşı yapılan her türlü saldırıya karşıyız. İkincisi, sınır boylarımızda yeni mülteci dalgası oluşturacak saldırılara zaten karşıyız. Üçüncüsü de Bayırbucak Türkmenleri asırlarca orada yaşamış kardeşlerimizdir diğer Suriyeliler gibi. Onlara dönük bu barbarca saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz ve bu konuda da herkesi duyarlı davranmaya bir kez daha davet ediyoruz. 'Teröre karşı mücadele veriyoruz' iddiasıyla oradaki Türkmen, Arap, Kürt kardeşlerimize dönük yapılan katliamları da kimse meşru kılamaz

Suriye rejimine buradan bir kez daha uyarılarda bulunuyoruz. Her yerde olduğu gibi sadece Türkmen olmaları hasebiyle değil Türkmen, Arap, Kürt hiçbir ayrım yapmadan biz sınırımızın yakınında sivillere dönük yapılan saldırıların hepsine anında, gerekli girişimlerle tepkimizi ortaya koyduk. Şu anda 40 Türkmen yaralı mevcut. Köy köy meselenin takibindeyiz. Rusya tarafıyla da bu anlamda Türkiye'nin hassasiyeti olan bölgelerin, köylerin bildirilmesi konusunda bir görüşme oldu."