BIST 9.723
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.443,17
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan Yassıada'da flaş açıklamalar!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Yassıada'da 'Özgürlük ve Demokrasi Adaları' projesinin temel atma töreninde önemli açıklamalar bulundu.

Abone ol

Yassıada'da temel atma töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Özgürce seçime gidebilmek, Adnan Menderes ve arkaşlarının bıraktığı emanetlerin en büyüğüdür. Allah Adnan Menderes ve arkadaşlarından razı olsun'' dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları..

Çok değerli konuklar sembolik birgünde sembolik yerde şehitlerimizin huzurunuzdayız. Konuşmam süresi boyunca ve bitiminde sayın konuklar alkışlamayın, şehitlerimizin ruhlarına dua okuyun.

1950'de iktidara gelen bir siyasi parti değil, yüzyıllardır bekleyen halkın iradesiydi. İdam sehpasına doğru yürüyen sadece bir şahıs değil bir milletin iradesinin şahs-ı manevisiydi. 12 Mayıs 1950'de seçim kazanılmasaydı bu milletin iradesi bir daha iktidar olamayabilirdi. O sandığın temsil ettiği milli irade, namusumuzdur.

davut2.20150514124138.jpg

"GERÇEK KAHRAMAN ADNAN MENDERES VE ARKADAŞLARIDIR"

Eğer millet 1946-1950 arasında direnmeseydi. 1950 olayları yaşanmazdı. Bu yapılan darbenin bir partiye değil, milli iradeye olduğunu anlasalar ve diğer partiler dimdik ayakta durabilseydi ve milli iradeye sahip çıkıp seçime gitselerdi bir daha Türkiye'de darbe yaşanmazdı. Biz yine bugün bir seçim öncesinde eğer, milli iradenin tecellisi anlamında özgürce seçime gidebiliyorsak bunun kahramanı idam sehpasına giderken bile demokrasiye yürüyen Adnan Menderes ve arkadaşlarıdır. Allah Adnan Menderes'ten razı olsun. Bize onların yolunda yürümeyi nasip etsin.

davut1.20150514124154.jpg

ÖZGÜRLÜKLER KOLAY KAZANILMIYOR"

Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamına karar veren hukukçulsarın kimsenin huzuruna madden veya manen çıkacak durumları yoktur. Özgürlükler kolay kazanılmıyor. Bakınız hala 12 Eylül yasasıyla yaşıyoruz.

Bu tarihi yaşatmak gelecek nesilleirn özgürlüklerin kıymetini bilmesi içindir.  Hepimizin gerçekleştirmesi gereken en önemli hedef bu hatırayı yaşatmak ve ders olarak gelecek nesillere intikal edecek bir bilinç oluşturmak.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ DİMDİK DURMASAYDI..."

27 Mayıs'ta bir partiye yönelik müdahale ile siyasi parti liderleri Zincirbozan'a gönderildi. Bugün milli iradeye tahakküm etme çabası içinde olanlar var. Eğer 27 Nisan'da e-muhtıraya karşı sayın cumhurbaşkanımız dimdik durmasaydı, 28 Şubat post modern darbesindeki gibi sonuçlar yaşanıyor olacaktı. Özgürlükler ya hep birlikte savunulur ya da hep birlikte özgürlükleri kaybederiz.

"TÜRKİYE BİR DAHA DARBE GÖRMEYECEK"

Gelin hep beraber insan onurunu ortaya çıkaran sivil bir anayasa ile darbe anayasasını ortadan kaldıralım. Darbecinin de bu hafta vefat ettiği bu süreçte, 12 Eylül darbe anayasasının izlerini tamamen silmezsek Adnan Menderes ve arkadaşlarının hakkını vermiş olmayız. Türkiye bir daha hiçbir şekilde 27 Mayıs'ta olduğu gibi bir darbe görmeyecek, buna izin veremyeceğiz.

"EĞER ADNAN MENDERES GİBİ SON NEFESİMİZİ VERECEKSEK..."

Bu ülkede bir daha darbe yaşanmayacak. Ama Adnan Menderes gibi bu milletin iradesini savunurken son nefesimizi vereceksek Allah bunu bize nasip etsin. Buradaki tarihi yaşatmak gelecek nesillerin özgürlerin değerini bilmesi içindir. Darbeciler aslında ne yaptıklarını biliyorlardı. Bizan entrikaları yaptıkları için bu adayı tercih etmişlerdi.

ADADAKİ HATIRALAR SİLİNMEYECEK

Yassıada ve Sivriada burada yaşanan hatıralar silinmeyecek. Bu adadaki hatırları silmeyeceğiz, yok etmeyeceğiz aksine hatırlatacağız. Bir daha kimse böyle bir şeye kalkışmasın diye muhafaza edilecek. Bu mekanda hiçbir eğlence unsuru olmayacak. Burada kongreler yapılacak.

DAVUTOĞLU'NDAN MUHALEFETE ÇAĞRI

Muhalefet partilerine çağrıda bulunuyorum.  Bu yapı tamamlandığında TBMM sembolik olarak Yassıada'da toplansın. Her 27 Mayıs'ta burada özel bir celse yapalım. Hiçbir şekilde niyetimiz düşmanlık üretmek değil. Herkes yaptıklarıyla cezalandırılacaktır.