BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,00
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu'ndan Tunceli'de sert açıklamalar

Başbakan Davutoğlu, Tunceli'de halka seslendi. Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin, 'Barışı, çözüm sürecini kararlı bir şekilde devam ettireceğiz' dedi.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu partisinin Tunceli mitinginde konuştu. Muhalefet partilerine yüklenen Davutoğlu, "Türkiye'nin doğusundalar ya da batısındalar. HDP batıya gidemiyor. Kılıçdaroğlu'nun belirli bir coğrafyada oyları yüzde 5 veya 2'leri bulamıyor." dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Biz AK Parti harekatı, devleti, milleti adam edeceğiz anlayışını yıktık. Bu ülkede hiç bir gerekçeyle darbe, zulüm olmayacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mız Dersim'deki olaylar için özür dilerken, CHP ve MHP, Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına karşılıksız kaldılar.

Derin devletin diliyle eskiden darbelere öncülük etmiş olanlarla CHP ve HDP yan yana.

"CHP VE MHP DOĞUYA, HDP BATIYA GİDEMİYOR"

Diğer partilere bakınız ya Türkiye'nin doğusundalar ya da batısındalar. HDP batıya gidemiyor. Kılıçdaroğlu'nun belirli bir coğrafyada oyları yüzde 5 veya 2'leri bulamıyor. Bir çok ilde bu partilerin milletvekilleri yok. CHP'nin 33 ilde MHP'nin 45 ilde milletvekili yok. Türkiye'nin her yerine giden tek parti AK Parti'dir. 7 Haziran'da yeni bir anayasa yazamaya var mısınız? Buradan bütün vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum biz nasıl geçmişte Kürt meselesi etrafındaki istismarların önüne geçtiysek Alevi kardeşlerimize karşı yapılan istismarlara karşı ayrımcılık olmamıştır olmayacaktır demeye hazırız.

"TUNCELİ'YE HİZMETLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Tunceli'de verdiğimiz hizmetleri sürdürmeye devam edeceğiz. Tunceli'de 2002'de bir tane ambulans vardı. Şimdi Tunceli'de 32 ambulans var. Paletli ambulanslar var. Yatak sayısı 2'ydi. Şimdi 163 nitelikli yatak sayısına ulaştık. Kasım ayında geldiğimizde birçok söz verdik ve bunları birer birer yapacağız. Tunceli'deki hizmetleri de artıracağız. Üniversiteyi kim kurdu. Ambülansları kim getirdi bir tane ambülans vardı şimdi 32 ambülans var. Nitelikli yatak sayısı sadece iki taneydi şimdi 163 yatak sayısına ulaştık hastanelerde.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ DEVAM ETTİRECEĞİZ"

Barışı, çözüm sürecini kararlı bir şekilde devam ettireceğiz, annelerimizin gözlerinden bir damla yaş düşmesine izin vermeyeceğiz. HDP ne kadar provokasyon yaparsa yapsın çözüm sürecini mutlaka başarıya ulaştıracağız.

Dersim'in acı olaylarının yaşandığı kışla en kısa zamanda müze olarak halkın hizmetine açılacak.